Colliers își consolidează departamentul de certificări verzidoar 3 minute sa citesti articolul

Colliers

Departamentul de Green and Healthy Buildings Certifications din cadrul Colliers, singura companie de consultanță imobiliară cu echipă dedicată de specialiști LEED, BREEAM, WELL, EDGE, Fitwel și Access4You, devine ESG Strategic Advisory.

Colliers își completează serviciile dedicate angajamentelor de mediu, sociale și de guvernanță (ESG), oferind consultanță pentru calculul amprentei de carbon, în proiecte de decarbonizare „Net Zero Carbon”, de definire a strategiilor ESG în mediul construit, de evaluări și consultanță în domeniul de aplicare a Taxonomiei UE și audituri energetice.

În cei 11 ani de activitate în acest segment de business, echipa de consultanță strategică ESG a Colliers a oferit consultanță în vederea certificării conform standardelor internaționale în domeniul sustenabilității pentru mai mult de 140 de proiecte din România , care totalizează aproximativ patru milioane de metri pătrați.

„Gradul mare de incertitudine de pe piață, în special în ceea ce privește contextul legislativ (aplicabilitatea Taxonomiei UE și raportarea durabilă necesară SFDR sau CSRD), ar putea produce întârzieri în implementarea aspectelor legate de sustenabilitate. Totuși, deja mulți chiriași și-au declarat angajamentele ESG și pun mare accent pe eficiența energetică, raportarea emisiilor de carbon și certificările verzi, ceea ce se traduce printr-o presiune și asupra dezvoltatorilor și proprietarilor de imobile pentru a implementa o parte din acțiunile care îi vor ajuta să atingă aceste obiective.

În viitor, proprietarii care nu se vor alinia la aceste cerințe sustenabile ale părților interesate vor avea de pierdut. Echipa ESG Strategic Advisory din cadrul Colliers, formată din profesioniști acreditați LEED, BREEAM, WELL, EDGE, Fitwel și Access4You, valorifică experiența semnificativă acumulată și îi ajută pe proprietarii de imobile să parcurgă procesele de certificare, eficient și incluziv, pentru a crea proiecte durabile care să îndeplinească obiectivele ESG astăzi și în viitor.”

Oana Stamatin Colliers
Oana Stamatin, ESG Chief Officer la Colliers în CEE și România

Colliers este compania de consultanță imobiliară din România cu cea mai amplă experiență în segmentul certificărilor și a devenit, încă din 2008, membru activ al U.S. Green Building Council, cea mai importantă organizație de experți care are ca scop transformarea modului în care clădirile și comunitățile sunt proiectate, construite și administrate.

În cei 11 ani de activitate în domeniul sustenabilității a obținut, printre altele, titlul de WELL Enterprise Provider (WELL EP) de la International WELL Building Institute pbc™ (IWBI™) pentru a oferi o serie completă de soluții WELL. De asemenea, Colliers a fost desemnat de către Green Business Certification Inc. (GBCI) și LEED® Proven Provider™ pentru LEED for Buildings Operations + Maintenance și LEED for Interior Design and Construction Rating Systems, pentru performanță și rezultate consistente în administrarea de proiecte LEED.

Colliers este și membru al ROGBC, principala organizație care promovează responsabilitatea față de mediu și eficiența energetică în proiectarea, construcția, exploatarea și reconstrucția clădirilor din România. Echipa ESG Strategic Advisory a Colliers este formată din specialiști care dețin diverse acreditări, precum LEED AP BD+C, LEED AP ID+C, LEED AP O+M, LEED AP ND, WELL AP, BREEAM New Construction International Assessor, BREEAM In-Use International Assessor, Sites AP, Active Score AP, FitWel Ambassador, EDGE Expert sau Access4You Accredited Partner.

Photo © Michael Vi | Dreamstime.com


Citiți articolul original pe revistabiz.ro

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (revistabiz.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.