Cele mai bune momente pentru a posta pe social media în 2022doar 4 minute sa citesti articolul

ideal de postat pe social media

Rețelele sociale pot fi utilizate pentru o varietate de obiective. Indivizii îl folosesc pentru a căuta locuri de muncă, pentru a interacționa cu oameni din întreaga lume și pentru a-și exprima și împărtăși ideile, sentimentele, perspectivele și emoțiile. Social media permite oamenilor să comunice cu cei dragi în ciuda distanței fizice și servește, de asemenea, ca o platformă excelentă pentru schimbul de informații.

Când vine vorba de a ști când să postezi, cât de des să fii activ pe rețelele sociale și ce conținut să postezi și să le distribui publicului, nu există o soluție unică. Lupta pentru participarea și vizibilitatea pe rețelele sociale a devenit mai competitivă ca oricând în urma pandemiei mondiale, a piețelor imprevizibile și a socializării la distanță.

Astfel, știind când să postezi pe diverse site-uri de socializare în cele mai bune și mai rele momente, poți îmbunătăți sau nu activitatea ta online. Social media este un instrument excelent pentru promovarea companiilor și menținerea conexiunii cu clienții, în special pentru companiile care doresc să rămână la înălțimea jocului lor.

De ce este importantă postarea pe canale de social media la momentul potrivit?

Anumite grupuri de persoane vor fi active online la anumite ore și în anumite zile, în timp ce altele nu. Astfel, o postare va fi văzută doar de o mică parte din publicul dumneavoastră pentru o perioadă scurtă de timp. Un tweet, de exemplu, are o longevitate medie de 15-20 de minute, o postare pe Facebook are o acoperire organică medie de 5-6 ore, iar un articol LinkedIn are o durată de viață medie de 48 de ore.

Este posibil să pierdeți câteva like-uri și implicări destul de valoroase dacă nu înțelegeți modul în care publicul dumneavoastră interacționează cu rețelele sociale. Înțelegerea perioadelor de vârf ale publicului dumneavoastră, pe de altă parte, poate spori implicarea, ratele de clic și, eventual, conversiile. Ca urmare, timpul necesar pentru postare contează.

Care este cel mai bun moment pentru a posta pe Facebook în 2022? 

Cu peste 2 miliarde de membri activi, Facebook este cel mai popular site de socializare de pe planetă. Deci, când este momentul optim pentru a scrie o actualizare de stare pe Facebook și cum putem îmbunătăți eficiența postării?

 • Între orele 11:00 și 16:00 este cel mai bun moment pentru a posta pe Facebook.
 • Miercuri este cea mai bună zi pentru a posta pe Facebook. În timp ce ratele de implicare sunt semnificativ mai mari joi, vineri, sâmbătă și duminică.
 • Cele mai proaste momente pentru a posta pe Facebook sunt atât dimineața devreme, cât și noaptea târziu. De exemplu, înainte de ora 7 dimineața și după ora 17:00.
 • Marți este cea mai proastă zi de postat pe Facebook.

Facebook este o platformă de social media în continuă schimbare. Există numeroase articole referitoare la momentul ideal pentru a publica pe Facebook, dar odată cu actualizările algoritmului, este dificil de prezis când este cel mai potrivit moment. Există numeroase articole despre momentulu ideal pentru a posta pe Facebook. „Există o anumită oră a zilei care să-mi ajute postarea mai mult decât altele?” este subiectul principal pus în aceste articole. Nu, nu există o oră fixă. Nu există momentul ideal pentru a posta pe Facebook, dar există perioade în care se poate percepe cel mai bun moment pentru a publica pe Facebook sau pe alte platforme de rețele sociale.

Este posibil ca oamenii să se uite pe dispozitivele lor pentru check-in în momentele de pauză în ultima parte a zilei lor de lucru, ceea ce explică de ce aceste ore de utilizare de vârf sunt vizibile.

În plus, Nu trebuie neapărat să respectați un „moment optim” general pentru a posta pe Facebook. În schimb, puteți utiliza instrumentul de analiză Facebook pentru a crea și a găsi propriul program. Puteți verifica când cei care vă urmăresc sunt cei mai activi, în ce fus orar se află și o varietate de alte date conectându-vă la pagina de Facebook și selectând „Informații despre pagina Facebook”.

Care este cel mai bun moment pentru a posta pe Twitter în 2022? 

 • Între orele 9:00 și 13:00 este cel mai bun moment pentru a posta pe Twitter. În timp ce angajamentul constant este generat de luni până vineri de la 8 a.m. la 4 p.m.
 • Marți și miercuri sunt cele mai bune zile pentru a posta pe Twitter.
 • Între orele 22:00 iar 4 dimineața este cel mai prost moment pentru a posta pe Twitter.
 • Sâmbăta și duminica sunt cele mai proaste zile pentru a posta pe Twitter.

Twitter pare a fi popular de la începutul zilei de lucru până la sfârșitul pauzei de prânz. Ca urmare, postarea în aceste perioade poate fi o tactică pe care veți dori să o explorați. Cu o scurtă durată de viață a unui tweet de 15-20 de minute, va trebui să actualizați frecvent pentru a menține oamenii implicați din întreaga lume și din fusuri orare diferite.

Care este cel mai bun moment pentru a posta pe LinkedIn în 2022? 

 • Între 10 a.m. și 12 p.m. este momentul optim pentru a posta pe LinkedIn.
 • Miercuri este cea mai bună zi pentru a publica pe LinkedIn. Marți și joi au avut și rate de implicare semnificativ mai mari.
 • Weekend-urile și după programul de lucru sunt momentele cele mai proaste pentru a publica pe LinkedIn.

Toate acestea, desigur, sunt perfect logice. Profesioniștii cu gândire corporativă, liderii din industrie, oamenii de afaceri și cei care caută un loc de muncă sunt utilizatorii principali ai LinkedIn. Drept urmare, este utilizat mai ales în timpul programului obișnuit de muncă.

Care este cel mai bun moment pentru a posta pe Instagram în 2022? 

 • Aflați fusul orar al audienței și publicați în consecință.
 • Dacă sunteți o companie B2B, nu postați în weekend.
 • Dacă sunteți o companie B2C, postați când publicul dumneavoastră nu mai lucrează sau este în pauze.
Eliza Tudor

Eliza Tudor

mood_bad
 • Niciun review
 • Adauga un comentariu

  Alții au citit și...

  Newsletter

  Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

  PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.