Pantofi negri vs. pantofi marodoar 3 minute sa citesti articolul

pantofi negri pantofi maro

Un adevărat gentleman nu poartă pantofi eleganți decât atunci când merge la nuntă sau un gentleman alege pantofi de zi în funcție de culoare, ambele sunt afirmații care nu fac altceva decât să accentueze ideea că stilul este o chestiune de educație vestimentară.

În multe cazuri, pentru o femeie este de așteptat să fie elegantă sau să caute acest atribut în felul în care se îmbracă și se prezintă. Pe de altă parte este mult mai ușor pentru o femeie să creeze senzația de eleganță și stil. Probabil că nu sunteți de acord cu ceea ce tocmai am spus, dar realitatea arată că femeile au mult mai multe instrumente pentru a demonstra eleganța.

Un aspect foarte important al ținutei unui bărbat, prin care poate sau nu să demonstreze stilul personal este reprezentat de încălțămintea purtată de acesta.

Dacă atunci când vorbim despre modă și tendințe putem să ne gândim la nenumărate variante de culoare pentru pantofii bărbătești, de la roz la verde, atunci când vorbim despre regulile generale de stil există două culori ce se disting detașat. Orice bărbat care măcar o mică tendință de a fi în tendințe trebuie să dețină o pereche de pantofi negrii și una maro.  De ce, când și cum vom vedea în cele de mai jos:

Pantofii negrii

Regula de bază a combinaților de culori pentru un gentleman perfect este să asociezi pantofii negrii cu costumul sau pantalonii negrii. Este bine ca niciodată să nu asociezi pantofii maro cu un costum negru, dar dacă trebuie să o faci atunci mergi spre varianta de culoare închisă a maroului.

pantofi negri

Regula de mai sus se aplică tuturor nuanțelor închise de costume precum gri închis sau bleumarin închis. Atunci când costumul purtat are o culoare închisă spre foarte închisă atunci nu există altă opțiune decât o pereche de pantofi negrii.

Ocazia pentru care purtați perechea de pantofi dictează de asemenea culoarea pantofului. Pantofii negrii sunt cunoscuți ca fiind tipul formal de încălțăminte pe care îl alegem în situații foarte stricte de etichetă sau chiar oficiale. Fracul este un exemplu de îmbrăcăminte care nu se poate asocia decât cu o pereche de pantofi negrii.

Pentru că negrul este culoare „oficială” este de asemenea cea mai hună opțiune atunci când ne dorim să fim luați în serios mai ales atunci când aplicăm la slujbe în domenii financiare sau când susținem prezentări sa conferințe în acest tip de domenii mai „stricte”.

Întreținerea pantofilor negrii este mult mai facilă decât a celor maro, iar principalul motiv este faptul că încălțămintea neagră are un avantaj al majorității gamelor de întreținere a acesteia. Negrul este ușor de purtat și asortat, așa că majoritatea companiilor ce creează produse de îngrijire a încălțămintei se axează preponderent pe culoarea neagră.

Pantofii maro

Pantofii maro sunt variantă „sălbatică”, dar totuși „cuminte” a pantofilor negrii. Maro-ul este și el parte din culorile neutre în ceea ce privește asortarea lor cu alte culori. În funcție de nuanța acestora vei pitea avea chiar diferențe majore în ceea ce privește stilul abordat.

pantofi maro

Regula de bază a pantofilor maro în comparație cu cei negrii: blugii se asortează NUMAI cu pantofi maro, indiferent că ai blugi negrii sau maro, cel mai potrivit este tot maroul. În aceeași linie un costum bleumarin marin sau albastru se va potrivi oricând perfect cu o pereche de pantofi maro, indiferent de nuanța acestora.

Culoarea maro la pantofi introduce elementul versatil în ecuația asortării restrânse a culorilor. De ce spun restrânsă? Atât negru, cât și maroul nu sunt culori extreme sau șocante, ci dimpotrivă potrivite asocierilor cuminți și formale. Ceea ce culoarea maro, în diversele sale nuanțe aduce în această ecuație este exact o asociere elegantă, dar surprinzătoare în același timp.

O pereche de pantaloni maro sau una albă nu se poate potrivi decât cu pantofi maro. Pantofii negrii vor crea un aer sever și forțat, așa că nici nu intră în discuție.

Nuanța perechii de pantofi maro este foarte importantă pentru a departaja între acei pantofi potriviți pentru o nuntă și aceia pe care îi folosești la plimbarea în parc. Un maro închis este foarte potrivit pentru o situație aproape e o formalitate strictă, pe când un maro deschis ce merge spre bej atinge limitele stabilite de stilul casual, așa că se pot purta oricând.

CONCLUZIE

Alegerea culorii potrivite pentru pantofii bărbătești poate fi de multe ori o mare provocare pentru cei ce îi vor purta. Regulile generale de mai sus vă pot furniza acele puncte și variante de urmat atunci când decideți ce veți cumpăra.

Irina Sasu

Irina Sasu

mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Alții au citit și...

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.