4 + 1 idei pentru ținuta necesară angajării la o bancădoar 2 minute sa citesti articolul

femeie la banca

Un job în domeniul bancar necesită o bună pregătire prin studiu, dar și o anume prestanță. Băncile sunt instituții „cu ștaif“, adică locuri unde ținuta personalului nu este una opțională ci, adesea, impusă într-un mod foarte strict, mergând până la portul unei uniforme, mai ales pentru angajații care intră în contact direct cu clienții.

Din acest motiv, recrutarea personalului se face cu multă atenție, iar aspectul fizic are, de multe ori, un rol determinant. Prin aspect fizic nu trebuie să înțelegeți neapărat că orice salariat este un top model, ci un om normal, dar care se îmbracă decent și are un comportament sobru.

Ca urmare, atunci când vă prezentați la interviul de angajare, țineți cont de următoarele recomandări:

Încercați să aflați ce se potrivește domeniului.

Interacțiunea zilnică cu clienții cere, din partea angajaților băncii, un aspect profesional pe parcursul întregii zile de lucru. Aceasta presupune un aspect curat, îngrijit, fără accente stridente de vestimentație, cafură sau machiaj în cazul femeilor. În prezent, nu se mai poartă costumul din trei piese, obligatoriu în trecut, decât în foarte puține cazuri. Ținuta angajatului are acum un aspect mai relaxat, dar aceasta nu înseamnă neglijență sau prost gust.

Îmbrăcați un costum sobru, dar potrivit stilului personal.

Bărbații ar trebui să aleagă un costum, preferabil de culoare mai închisă (ideal ar fi negru), cu pantofi asortați, cravată și centură ca accesorii. Evitați cămășile și cravatele colorate în tonuri tari. Femeile ar trebui să poarte un costum cu pantalon sau fustă, o bluză, de preferat albă, pantofi cu toc, dar nu de lungime exagerată. Mare atenție la mâneci, care trebuie să fie obligatoriu lungi. Excesul de bijuterii dă o notă proastă pentru interviu, așa că evitați prea multe accesorii. Încă o dată, nu uitați paleta coloristică – cu cât mai neutră, cu atât mai bine. Dacă trebuie să vă deplasați pe o distanță mai mare pentru interviu, alegeți țesături care să nu se șifoneze prea ușor, pentru că o haină mototolită provoacă o impresie extrem de negativă.

Dacă nu sunteți hotărâți, cereți sfatul cuiva competent.

Potențialul angajator așteaptă o prestație de nivel superior la interviu, așa că cereți sfatul cuiva din domeniu pentru a afla ce este mai potrivit pentru vestimentație. Nu uitați că ea joacă un rol foarte însemnat în evaluarea finală.

Mare atenție la încălțăminte!

Oricât ar părea de ciudat, este un element foarte vizibil, care influențează în mare măsură impresia angajatorului. Pantofii trebuie să arate decent, să fie curați, să nu fie uzați și să se potrivească cu restul ținutei.

Bonus: adoptați un comportament decent. Angajatul unei bănci nu trebuie să se distingă printr-o atitudine care să atragă atenția ci, dimpotrivă, trebuie să se comporte rezervat dar ferm, să fie util clientului, dar demn. Prin urmare, evitați la interviu gesturile indecente sau prea degajate, limbajul nepotrivit, în general tot ceea ce ar face notă discordantă cu statutul unui angajat bancar. Pentru documentare, un exercițiu util este acela de a intra într-o bancă și de a observa cu atenție comportamentul salariaților.

Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Alții au citit și...

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.