Microsoft preia Activision Blizzard pentru 68,7 miliarde de dolaridoar 1 minute sa citesti articolul

activisionblizzard

Microsoft anunță achiziționarea companiei Activision Blizzard pentru suma de 68 de miliarde de dolari. Anunțul a făcut ca acțiunile Activision să crească cu aproape 38%, în timp ce ale Microsoft au înregistrat o scădere de 2%.

Suma de 95 de dolari oferită de Microsoft pentru fiecare acţiune Activision Blizzard reprezintă o primă de 45% faţă de preţul înregistrat vineri seară de titlurile Activision. Marţi, acţiunile Activision au înregistrat o creştere de aproape 38% până la o cotaţie de 65,39 dolari, după care tranzacţionarea titlurilor a fost oprită în urma anunţului de preluare făcut de Microsoft.

Microsoft a devenit din ce în ce mai agresiv în ceea ce privește incursiunea în industria de gaming în ultimii ani. În 2014 a cumpărat pentru 2,5 miliarde de dolari Mojang, iar anul trecut a finalizat o tranzacție de 7,5 miliarde de dolari prin care a achiziționat Bethesda, conform cnbc.com.

Bobby Kotick va continua să fie CEO al Activision Blizzard, companie ce include titluri precum Call of Duty, Warcraft, StarCraft sau Diablo și reprezintă o mutare importantă pentru Microsoft în lupta sa cu Meta pentru a construi tehnologii cu care să cucerească metaversul.

După preluarea Activision Blizzard, Microsoft, producătorul consolelor de jocuri video Xbox, devine a treia mare companie de gaming din lume în funcţie de venituri.

„Gaming-ul este cea mai dinamică şi mai interesantă categorie în sectorul de divertisment, pe toate platformele existente astăzi, şi va juca un rol cheie în dezvoltarea platformelor de metaverse”, a declarat directorul general de la Microsoft, Satya Nadella.

Sursa foto: Sergei Elagin / Shutterstock.com

Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.