Cu cât a crescut preţul biletelor de avion ȋn anul trecut?doar 3 minute sa citesti articolul

avion vacanta

Trendul călătoriilor interne cu avionul s-a consolidat în 2021. Nu au existat schimbări majore în clasamentul celor mai populare țări în care au zburat românii.

Concret, anul trecut, preţurile zborurilor au fost în medie cu 19% mai mari comparativ cu 2020 din cauza scumpirii biletelor pentru zborurile interne și intercontinentale.
Românii au apelat tot mai des la asigurări pentru a-şi garanta siguranța în cazul unor evenimente neașteptate care le-ar putea perturba călătoriile.

Însă, călătoriile cu avionul s-au redresat anul trecut după un 2020 dificil şi în ciuda unui început incert al anului 2021 pentru industria transportului aerian. Perioada de vârf a cererii a acoperit sfârşitul anului, românii zburând cel mai des de sărbători și la începutul toamnei. Este interesant că numărul celor care au ales să călătorească în străinătate cu avionul în septembrie și octombrie a fost mai mare anul trecut decât în 2020 și 2019.

Unde au călătorit românii

În ţara noastră, topul celor mai populare destinații pentru români în 2021, nu s-a schimbat semnificativ, deși s-a modificat fruntea clasamentului. Pe locul 1 s-a aflat România – anul trecut s-a călătorit cu avionul mult mai des pe rute interne decât în 2020. Românii au zburat cel mai frecvent spre București, Cluj și Bacău.

În spatele României în clasament se află Regatul Unit și capitala Angliei, Londra.

Următoarea în top este Italia care în 2020 se afla pe locul 2. Un lucru, ȋnsă, nu s-a schimbat: românii zboară ȋn continuare cel mai des către Milano, Roma și Sardinia.

Poziția a patra este ocupată de Germania, ȋn frunte cu Frankfurt și Dortmund, urmată de poziția a cincea în care se află Spania. Interesant este că Spania a urcat în clasamentul pe 2021 de pe locul 6 în 2020. Vara și la începutul toamnei, românii au zburat cel mai frecvent către Barcelona, Madrid și Alicante. În timpul iernii, Insulele Canare – în special Tenerife și Fuerteventura – s-au bucurat de cea mai mare popularitate.
Următoarele ȋn clasament au fost Franţa, Belgia, IrlandaŢările de Jos şi Turcia.

Preţul biletelor a crescut ȋn 2021

Anul trecut, prețul mediu al biletelor de avion a fost cu 19% mai mare decât în 2020, în principal din cauza creșterilor de preț pentru zborurile interne și intercontinentale. Prețul mediu al unui bilet de avion dus a fost de 155 euro.

După tipul de zbor, prețurile au fost următoarele:

 • zbor intern – 70 euro,
 • zbor internațional – 90 euro,
 • zbor intercontinental – 303 euro.

Marius Turbatu, HUB Manager eSky România a declarat,  ”Interesant, în comparație cu 2019 și 2020, preţurile biletelor pentru zborurile intercontinentale au crescut cel mai mult. În 2019 am plătit în medie 250 euro pentru un singur bilet, în timp ce în 2020 era 290 euro. Totodată, este de remarcat că prețurile biletelor pentru rutele internaționale, de ex. din România către țările europene în 2021 au scăzut cu 5% față de 2020 și cu 11% față de 2019” .

Mai multe asigurări de călătorie

În contextul asigurărilor, ca urmare a pandemiei, turiştii au nevoie să se simtă ȋn siguranţă atunci când decid să călătorească fie ȋn străinătate sau intern. Numărul asigurărilor de călătorie vândute de eSky.ro ȋn 2021 a crescut cu xx%.

Cea mai populară a fost asigurarea All Risk care permite anularea unei călătorii din diverse motive personale (de exemplu: îmbolnăvire, anularea unei cereri de concediu sau îmbolnăvirea unui animal de companie).

Astfel, ”În contextul pandemiei, importanța asigurărilor a crescut semnificativ. Nu este doar un sentiment de securitate, ci, mai presus de orice, beneficii reale. În 2019, doar 20% din rezervări aveau o asigurare de călătorie, în 2020 – 26%, iar în 2021 aproape 1 din 3 clienţi”, mai spune Marius Turbatu.

În mediul online, eSky Group este o agenţie de turism  (OTA). Motorul de căutare eSky Travel – produs al Grupului – le permite turiştilor să achiziţioneze bilete de avion regulate, low-cost şi charter de la peste 1.030 de companii aeriene, să rezerve cazare ȋn peste 1.3 milioane de hoteluri şi apartamente din ȋntreaga lume, să ȋnchirieze auto şi să achiziţioneze asigurare de călătorie. În prezent, eSky își oferă serviciile ȋn mai mult de 50 de pieţe la nivel global şi plănuieşte să continue dezvoltarea. eSky Group este membru al grupului de agenţi din cadrul International Air Transport Association (IATA).

Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
 • Niciun comentariu
 • Adauga un comentariu

  Newsletter

  Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

  PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.