Cine sunt startup-urile la început de drum din Rubik Garage Accelerator 2022doar 4 minute sa citesti articolul

rubik garage accelerator

Acceleratorul pentru startup-uri la început de drum, Rubik Garage, organizat de Rubik Hub, a atras atenția a 120 de fondatori care s-au înscris în program. Dintre acești, 22 de startupuri au ajuns în accelerator, unde fondatorii participă la peste 60 de ore de workshopuri practice cu experți și sesiuni de feedback 1:1 de la mentori și investitori. Misiunea finală: fondatorii de startupuri cu potențial să poată crește în România.

Anul acesta, Rubik Garage a crescut de la un pre-accelerator la un accelerator internațional, alături de parteneri strategici precum Seedblink și ROCA X din România, Startup Wise Guys din Estonia și Global Kinetics din Silicon Valley. Pentru această ediție a accelratorului au avut 120 de înscrieri, din care au selectat 22 de startup-uri cu fondatori din peste 10 țări: Italia, Olanda, Bulgaria, Ucraina, Moldova, Marea Britanie, Nord, Macedonia, Germania, Estonia, România, Spania.

Startupurile care vor primi sprijin și mentorat în cadrul programului sunt:

 • APass (RO) – un instrument pentru nevăzători. Un asistent virtual se comportă ca un specialist oferind informații audio suplimentare despre un anumit obiect fizic pe care îl are în baza de date.
 • Alertto – o soluție de supraveghere pentru companiile de securitate și companii. Cu o soluție autonomă și ușor de utilizat de către agenții de securitate, Alertto include o stație de andocare, astfel încât drona să poată pleca fără intervenția umană.
 • Bloomcoding (RO) – after-school online, unde copiii primesc acasă instrumente EdTech reale, un instrument VR și AR pe care să îl folosească în timpul lecțiilor.
 • Carbony – startup care vrea să elimine 500 de milioane de tone de CO2 din atmosferă până în 2040, prin dezvoltarea unor proiecte unice și catalitice de îndepărtare a carbonului în Europa.
 • Chambr (RO) – ajută profesioniștii în învățare și dezvoltare să creeze jocuri de învățare care măresc retenția informațiilor auzite la workshop-uri, cursuri, training-uri.
 • Nelma – o piață de sănătate comportamentală care ajută la conectarea psihologilor autorizați cu persoanele care au nevoie de ei
 • DriverUp – sistem de management al transportului care se concentrează pe IMM-urile de transport rutier de marfă.
 • Foodobox – o aplicație care reduce risipa de alimente, permițând magazinelor alimentare să-și vândă surplusul de alimente la un preț redus înainte de ora de închidere.
 • Freya (RO) – soluție care funcționează ca un manager de achiziție de talente pentru startup-urile Seed și Seria A.
 • iCamin.ro (RO) – aplicație web (multiplatformă) creată pentru gestionarea inteligentă a caselor de bătrâni prin limpezirea proceselor birocratice privind casele de bătrâni.
 • Infinity Toy Box – rezolvă o problemă pe care o întâmpină fiecare părinte – copiii depășesc sau se plictisesc de jucării foarte repede, apoi părinții se deranjează să le depoziteze, să le cadou sau să le vândă. Infinity Toy Box permite părinților sau companiilor (creșe, centre de terapie) să închirieze jucării și jocuri.
 • Lightpass oferă universităților și trainerilor o platformă de gestionare a acreditărilor pentru a comunica și a face schimb de documente cu studenții lor într-un mod simplu, conform și sigur.
 • Palmo – o rețea de logistică urbană pe vehicule electrice ușoare (LEV-uri). Prin agregarea flotelor și utilizarea tehnologiei special concepute (de optimizare), își propun să scadă costul llivrărilor sustenabile din interiorul orașului de 5x+ și la înlocuirea dubelor la scară largă.
 • Platerq (RO) – rezolvă trei probleme: timpul îndelungat de așteptare pentru primirea notei în restaurante, împărțirea notei la mesele în grupuri și nivelul ridicat de fraudă în restaurante.
 • Pocket IP – un serviciu web unic pentru gestionarea obiectelor cu drepturi de proprietate intelectuală din întreaga lume dintr-un singur cont online. Gestionarea corectă și rentabilă a portofoliului de mărci comerciale și brevete.
 • Rastel.io (RO) – oferă o rețea de adăposturi inteligente și sigure pentru biciclete care pot fi monitorizate și accesate printr-o aplicație mobilă.
 • Sales Time (RO) – o companie dinamică de tehnologie care dezvoltă o platformă pentru producătorii și distribuitorii de produse tehnice.
 • Silverbacks (RO) – o piață bazată pe inteligență artificială care potrivește echipele cu clienții.
 • SMSO este o platformă de comunicare omnicanal pentru afaceri. Ascultă interviul cu fondatorul SMSO aici.
 • Stock.estate (RO) – democratizarea imobiliarelor, un fintech care folosește un model de afaceri inovator care adaptează fondurile participative, principiile de investiții în capital și tokenizarea activelor.
 • Tulipr (RO) – o platformă digitală care simplifică procesul de planificare a evenimentelor pentru companii, agenții și profesioniști în evenimente.
 • Volvero – o aplicație care folosește cea recentă tehnologie pentru a crea o experiență de ride-sharing mai inteligentă și mai sigură, care conectează proprietarii cu oameni care caută o soluție mai bună pentru nevoile lor de transport.

După Acceleratorul care durează până pe 22 iulie, startup-urile de la Rubik Garage trec în faza de Demo Day, unde fondatorii își prezintă startupurile în fața a peste 100 de investitori, fonduri de investiții, parteneri și mentori. Apoi urmează partea de Internaționalizare și investiții, unde fondatorii se pregătesc pentru ridicarea unei runde de investiții și scalare internațională. În acest sens, startupurile care vor progresa cel mai mult vor primi un pachet de beneficii pentru a-i sprijini să scaleze în piețe noi.


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – contact@romaniahub.ro. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
 • Niciun comentariu
 • Adauga un comentariu

  Newsletter

  Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

  PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.