Cea mai bună găzduire web pentru WordPressdoar 5 minute sa citesti articolul

wordpress hosting

Cea mai bună invenție pentru crearea unui site de la 0 s-a dovedit a fi WordPress. De aceea pe măsură ce timpul a trecut aceasta a devenit totodată și cea mai populară variantă de a face un site. Nenumăratele instrumente pentru crearea acestuia, dar și cele pentru măsurarea și evaluarea traficului l-au transformat în preferatul tuturor.

Pentru ca munca ta cu site-ul WordPress sau investiția pe care ai făcut-o pentru realizarea lui să nu fie în zadar vei avea nevoie de un serviciu de hosting care să îți ofere cât mai mult uptime și o viteză de încărcare competitivă. În acest moment există multe companii de hosting care oferă servicii specializate pentru site-urile WordPress. Dar având în vedere că există o multitudine de oferte pe piață am decis ca mai jos să vă recomandam cele mai bune astfel de servicii de găzduire care au fost deja testate și analizate. Veți observa în lista de mai jos că unele dintre ele sunt recomandate chiar de către WordPress.

Bluehost

Bluehost este prima alegere atunci când vine vorba despre găzduire pentru WordPress. Este ușor de utilizat și oferă destul de multe pentru un cost foarte mic. Este varianta perfectă pentru cei ce sunt la început și au primul lor site WordPress, dar chiar și pentru companiile mici care nu au foarte mult trafic. Motivul pentru prețul atât de mic este faptul că vei avea găzduire partajată (shared hosting) și nu una dedicată. Dar, dacă ești la început sau ai o afacere mică, așa cum spuneam mai sus acest lucru nu te va afecta deloc. Mai ales că mulți utilizatori ai acestui serviciu confirmă că nu li s-a întâmplat să le cadă site-ul. Vei putea instala rapid WordPress și te vei bucura imediat de avantajele pe care îi le aduce un site. În plus, Bluehost se află printre cele 3 recomandări de pe site-ul WordPress.

Cost: de la 2,95 USD/lună (fără TVA), minim 36 de luni

Servicii incluse: domeniu gratuit pentru primul an, suport 24/7, certificat SSL gratuit, instalare automată WordPress

Site: https://www.bluehost.com/

Siteground

A doua recomandare a WordPress în materie de hosting este Siteground. La un preț destul de jos acesta oferă îndeajuns de multe avantaje cât să fie îndeajuns pentru o afacere mică sau medie chiar la un minim de abonament. În cazul în care îți dorești mai mult poți opta pentru o altă variantă mai scumpă, dar care îți oferă mai multe posibilități.

Instalarea WordPress este super ușoară din doar câteva click-uri, singurul lucru pe care trebuie tu să îl alegi este serverul dorit, ei punând la dispoziția utilizatorilor 5 asemenea servere în Statele Unite, Asia și Europa.

Ceea ce diferențiază acest serviciu de altele similare este faptul că oferă asistență specializată în probleme WordPress atunci când le soliciți. Alte două trăsături importante este faptul că acesta realizează actualizări WordPress în mod automat, deci nu mai trebuie tu să îți bați capul, în plus datele tale sunt în siguranță pentru că se efectuează zilnic backup automat al site-ului.

Cost: de la 5,99 USD/lună (fără TVA)

Servicii incluse: certificat SSL gratuit, CDN gratuit, update automat WordPress și backup zilnic, suport

Site: https://www.siteground.com/

Dreamhost

Așa cum spuneam, WordPress recomandă pe site-ul său oficial doar 3 furnizori de servicii de găzduire, iar ultimul pe această listă este Dreamhost. Ceea ce deosebește Dreamhost de ceilalți furnizori de servicii de găzduire similari este faptul că oricare dintre planurile sale include un creator de site și o lungime de bandă și spațiu nelimitat.

Minusul său ar fi că nu oferă suport decât într-un anume interval de timp zilnic, deci nu este non-stop practic, iar ora ce este luată în considerare este cea de pe coasta SUA la Pacific.

Cost: de la 3,95 USD/lună, minim 1 an (există și varianta lunară, dar pentru 4,95 USD/lună)

Servicii incluse: certificat SSL gratuit, instalare automată WordPress, construirea site-ului, migrarea automată gratuită a site-ului

Site: https://www.dreamhost.com/

Flywheel

Acesta este un serviciu de găzduire dedicat, ceea ce înseamnă că nu împarți traficul sau serverul cu nimeni altcineva. Un asemenea serviciu este potrivit celor ce se află într-un stadiu mediu spre avansat de dezvoltare și al căror trafic este deja considerabil. În mod particular Flywheel se adresează freelancer-ilor și agențiilor ce creează site-uri. Acesta oferă diverse funcționalități ce sunt specifice celor ce construiesc site-uri. Vei avea posibilitatea de a crea tipare generale și apoi să le modifici în funcție de cerințele clientului. În plus, vei putea oferi acces clientului pe o perioadă limitată de 14 zile pe un site demonstrativ protejat. Astfel vei putea lucra cât se poate de profesionist și să îți și ușurezi munca foarte mult.

Cost: de la 13 USD/lună, minim 1 an (vei primi 2 luni gratuite)

Servicii incluse: certificat SSL gratuit, migrarea gratuită a site-ului, update-uri WordPress

Site: https://getflywheel.com/

WPEngine

WPEngine este serviciul pe care trebuie să îl alegi dacă o găzduire de calitate este importantă pentru tine. Este un serviciu de găzduire dedicat, iar opiniile utilizatorilor sunt de la foarte bine la excelent. Serviciul lor de suport pentru clienți este considerat cel mai bun in domeniu și este câștigător de numeroase premii în domeniu. Viteza de încărcare și uptime-ul sunt întotdeauna la cote maxime. Drept urmare, dacă afacerea ta a crescut, iar traficul pe acesta este foarte mare și important atunci WPEngine este locul tău pentru găzduire.

Cost: de la 21 euro/lună, minim 1 an (există și varianta lunară, dar pentru 25 euro/lună)

Servicii incluse: suport 24/7, certificat SSL gratuit, CDN gratuit, 1 instalare gratuită de WordPress

Site: https://wpengine.com/

Kinsta

Kinsta este un serviciu de găzduire dedicat din categoria Premium, adică the best of the best. Uptime-ul nu scade sub 99,9%, iar viteza medie de încărcare este de 160 milisecunde pe un eșantion de 3 luni. La o simplă privire vei realiza că aceste cifre sunt de-a dreptul impresionante. Da, cel mai mic abonament al lor este mult peste cel mai scump dintre variantele recomandate de până acum, dar vorbim totuși despre un serviciu Premium.

Una dintre funcționalitățile ce îi detașează de ceilalți furnizori din aceeași zonă este faptul că nu oferă o interfață de administrare a serviciului de găzduire standard, adică cPanel, ci una proprie.

Cost: de la 30 USD/lună

Servicii incluse: migrarea gratuită a site-ului de pe anumite platforme, certificat SSL gratuit, CDN gratuit, backup zilnic, suport 24/7

Site: https://kinsta.com/

Numărul de servicii de găzduire existente pe piață este enorm, iar numărul celor ce oferă suport special pentru site-urile WordPress este în continuă creștere. Există variante de găzduire chiar și locale pe care le poți lua în considerare la un moment dat. Ceea ce este important atunci când faci această alegere a celui ce va găzdui site-ul tău este să știi exact ce anume dorești, cărui trafic trebuie să-i faci față, să afli cât mai multe despre serviciul respectiv de la cei care deja l-au folosit, să te asiguri că dacă sunt probleme există personal ce îți poate oferi soluții personalizate.

Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun comentariu
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.