Cauzele posibile pentru care mașina nu pornește în condiții de frigdoar 2 minute sa citesti articolul

cauze posibile masina nu porneste in conditii de frig

Iarnă este anotimpul care pune la grea încercare mașina. Dacă mașina dvs. nu pornește în condiții de frig, de departe cea mai probabilă cauză este bateria.

Simptomele: Dacă auziți un vuiet slab atunci când rotiți cheia în contact, dar motorul nu pornește, este foarte probabil să aveți bateria descărcată. Dacă aceasta este complet descărcată sau dacă cablurile s-au desprins, este posibil ca în cazul încercărilor de pornire să nu apăra deloc sunete.

Alte semne ale unei baterii complet descărcate ar fi că luminile de contact de pe tabloul de bord nu se aprind și că mașina refuză să se deblocheze prin intermediul închiderii centralizate.

Alte cauzele posibile pentru care mașina pornește greu în condiții de frig

Din nefericire, uleiul își schimbă vâscozitatea odată cu temperatura, iar ratingul simplu de vâscozitate reprezintă curgerea uleiului atunci când este cald. Ce se întâmplă dacă este nevoie să îți pornești mașină într-o dimineață rece de iarnă? Uleiul va curge mai lent.

Dacă uleiul este gros și lipicios, motorul nu se va învârți corespunzător. De aici și apariția problemelor la pornire pe care mulți șoferi le întâmpină.

Probleme la sistemul de alimentare cu combustibil

În timp, sistemele de alimentare cu combustibil ale autovehiculelor pot fi contaminate cu apă. Acest lucru poate cauza probleme de combustie. Dacă vremea rece face ca apa să înghețe, poate împiedica motorul să funcționeze în parametri.

Problema este mai acută dacă apa ajunge în conductele de combustibil care alimentează injectoarele. Acestea sunt foarte înguste și pot fi blocate de particule mici de gheață, lăsând motorul fără combustibil.

Simptomele unei probleme la sistemul de alimentare a mașinii, în afară de faptul că motorul nu pornește, includ un motor care funcționează cu întreruperi – în special la accelerare – și o senzație generală de sacadare a livrării de putere.

Citiți articolul original pe

Negarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Alții au citit și...

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.