Impresionează-ți musafirii cu Big Green Egg – Cel mai bun grătar ceramic din lume acum și în România!doar 3 minute sa citesti articolul

gratar ceramic de la pefoc

Norocoșii care locuiesc la casă sau beneficiază de un spațiu potrivit pentru un gratar gradina și vor să treacă la următorul nivel de gătit în aer liber indiferent de vremea de afară, au la dispoziție posibilitatea unică în România de a comanda un grătar cu totul și cu totul special, disponibil în oferta sibienilor cu peste două decenii de activitate în industria soluțiilor de încălzire alternativă, de la PEFOC.

Grătarul ceramic Big Green Egg este rezultatul de inspirație antică cu o vechime de peste 3000 de ani, apărut pentru prima dată în Asia de Est. Se prezintă sub forma unor cuptoare rotunde, fabricate din material ceramic – de aici venind și denumirea de “kamado” –  ceea ce în traducere liberă înseamnă “inimă”.

Ineditul acestui tip de grătar ceramic constă în forma lui rotundă ce permite fluxului de aer din interior să transforme preparatele gătite în adevărate delicii culinare ce își vor păstra intacte, la finalul procesului de gătire, frăgezimea și aromele deosebite. La fel ca și în cazul unui gratar pe gaz, căldura din interiorul cupolei este dispersată uniform, la temperatura dorită, cu diferența că acesta funcționează doar pe bază de cărbuni.

Povestea acestui tip de grătar kamado, începe cu multe secole în urmă când au început să fie folosite în Asia de Est sub forma unor cuptoare tradiționale confecționate din lemn și acoperite cu lut. Ulterior, acest predecesor al lui Big Green Egg a fost descoperit, îmbunătățit și adoptat de către japonezi, care se referă cu drag la cuptoarele lor rotunde din lut, prin denumirea de „kamado”.

Începând cu secolul 20, soldații americani implicați în luptele din Japonia, au fost primii din afara Asiei care au descoperit cât de delicioase și suculente ies mâncărurile preparate cu ajutorul acestui grătar special. La întoarcere, mulți dintre ei au ales să ia ca suvenir, grătare kamado, gândindu-se să aducă și celor dragi de acasă, această nouă experiență culinară.

Așa a apărut în Atlanta anilor 70, compania fondata de Ed Fisher  (Big Green Egg) care a permis tuturor gurmanzilor din SUA să cumpere un kamado. Dacă la început, compania acestuia se limita la a importa grătare din Japonia, cu timpul s-a intervenit prin îmbunătățirea constantă al acestei miraculoase mașini de gătit cu origini străvechi, folosindu-se cunoștințele contemporane, tehnicile de producție și materialele inovatoare.

În prezent, aceste cuptoare tradiționale din lut s-au transformat radical, fiind adaptate la cerințele vremurilor moderne. Confecționate parțial și din ceramică special dezvoltată de NASA, kamado au luat forma unor grill-uri perfect funcționale cu design special, ideale pentru sesiuni de răsfăț culinar în aer liber. Putem remarca că actuala generație de grătare Big Green Egg este rodul unei combinații de înțelepciune antică și tehnologie modernă.

Ai o familie numeroasă sau un grup mare de prieteni gurmanzi și adori să-i surprinzi, gătind într-un stil profesionist sau îți place pur și simplu să gătești cu stil, atunci Big Green Egg este partenerul tău perfect! Site-ul oficial www.pefoc.ro îți pune la dispoziție o gamă completă de grătare performante din ceramică prevăzute cu capac (kamado) și accesoriile aferente, care să transforme gătitul în aer liber, într-o experiență culinară cu adevărat desăvârșită, din toate punctele de vedere, dar și un univers complet al soluțiilor premium de încălzire și decor.

Începând de la soluții pentru interior, prin tradiționalul șemineu pe lemne, șeminee pe gaz, șeminee pe peleți sau electrice și până la modele funcționale sau decorative pentru exterior (șeminee decorative pe bază de bioetanol sau modele premium de gratar electric Weber), întreaga gamă de produse PEFOC este livrată din stoc propriu, în maximum 48 de ore de la confirmarea comenzii –  rapid, accesibil și fără intermediari!

Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun comentariu
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.