Afacerile Eaton România, în creștere cu 18%, până la 440 de milioane de eurodoar 3 minute sa citesti articolul

gabriel tache general manager eaton electric romania

Eaton a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri cumulată pe cele trei ramuri importante de business din România – Electric, Cooper Industries și Electro Producție – de peste 2.2 miliarde de lei (peste 440 de milioane de euro). Rezultatul este sinonim cu o creștere de 18% față de 2021.

Compania a înregistrat creșteri ale cifrei de afaceri pe toate segmentele și a încheiat anul 2022 cu un total de 2.830 de angajați în România.

Provocări și reziliență

Eaton Electric este entitatea care se ocupă de comercializarea echipamentelor companiei pe piața din România, fiind implicată în mai multe proiecte importante pe parcursul anului trecut.
Cifra de afaceri realizată anul trecut, peste 156 de milioane de lei, este cu 12% mai mare față de cea realizată în 2021. De asemenea, divizia Electric avea la finalul anului trecut 63 de angajați.
Compania furnizează echipamente Eaton de ultimă generație pentru segmentele Commercial& Industrial, Residential, Datacenter & IT și industria construcțiilor de mașini-unelte.

Printre proiectele semnificative în care divizia Electric a fost partener se numără dezvoltarea de
centre de date, cu soluții complete și integrate pentru clienți, modernizarea sistemelor de irigații sau echiparea instituțiilor publice importante cu sisteme de protecție moderne.

2022 a fost un an încărcat de provocări, care a pus la încercare reziliența echipei noastre, iar rezultatele obținute demonstrează că strategia adoptată a fost una eficientă. Creșterea înregistrată pe toate segmentele ne dă încredere și ne arată că suntem pe drumul cel bun. Investițiile realizate de Eaton în unitățile din România în acest context complex și planurile de a continua acest proces subliniază angajamentul companiei pentru această piață importantă din regiune și de mare potențial. Ne bucurăm că Eaton este una dintre cele mai importante companii din România, atât din punct de vedere al cifrelor, cât și al numărului de angajați, și sunt convins că pe viitor ne vom consolida și mai mult această poziție”, a declarat Gabriel Tache (foto), General Manager Eaton Electric România.

Investiții de 32 de milioane de lei

Cooper Industries este una dintre cele trei unități de producție pe care Eaton le deține în România, iar anul trecut a realizat o cifră de afaceri de 444,688,141 de lei, în creștere cu 22% față de anul precedent, având un total de 391 de angajați.

Divizia Electro Producție operează cele două unități de producție din Bușag și Sârbi, raportând pentru 2022 o cifră de afaceri de 1.601.593.741, în creștere cu 18%, și un număr de 2.376 de angajați.

În ceea ce privește investițiile, Eaton a investit 32 de milioane de lei în cele două unități de producție din Maramureș, iar planurile pentru următorii ani vizează continuarea dezvoltării pr/ocesului de automatizare/ digitalizare, în paralel cu cel de creștere a produției.

Obiective pentru 2023

Bugetul pe anul 2023 prevede investiții de aproximativ 22 de milioane de lei în cele două unități, cu obiectivul de a continua acest proces pe termen mediu și lung.

De asemenea, au fost realizate investiții în valoare de aproape 21 de milioane de lei în unitatea de producție din Arad, care va mai beneficia de alte 16 milioane de lei în acest an, pentru continuarea proceselor de digitalizare și automatizare.


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat care aduna tot ce e mai bun din media de business din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (revistabiz.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – contact@romaniahub.ro. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun comentariu
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.