Există afaceri care reușesc să convingă prin imaginea pe care o proiectează și prin cât de convingătoare sunt acele atribute pe care le deține sau pe care vrea să le sublinieze. Sunt acele afaceri pentru care imaginea pe care o construiesc și pe care reușesc să o asocieze cu ele este mai importantă ca orice altceva.
Zilele în care un potențial client trecea pe stradă pe lângă un restaurant și se gândea că i-e foame și să intre pentru a mânca ceva, au trecu de mult. Lumea îți dorește acum mai multe atribute pentru a alege un anumit loc pentru a lua un prânz sau o cină. În industria turismului site-ul web este poate mai important decât oricare alt tip de promovare. Aici poți să arăți poze reale cu ce vinzi și ce poți oferi, dar poți să legi site-ul și de informațiile pe care ți le furnizează clienții.
Astfel că, atunci când te apuci de crearea unui site pentru un restaurant sau un hotel, trebuie să ai în vedere câteva detalii importante pe care să nu le omiți în design-ul și structura aleasă. Drept urmare, mai jos vei găsi cele mai importante sfaturi legate de design-ul unei pagini web pentru un restaurant. Mai exact, ce anume trebuie să faci pentru ca site-ul tău să fie câștigător în cursa celor din aceeași categorie cu a ta.
- Atenție la imaginile folosite
Pentru un restaurant imaginile sunt extrem de importante. Cu ajutorul unor imagini corect create potențialul client își poate face o părere legată de felul în care arată locația ta, cât este de potrivită evenimentului pe care și-ș dorește sau atmosferei la care visează acesta. În plus, pozele diferitelor feluri de mâncare sau preparate oferite de restaurantul tău sunt o dovadă în plus că merită să mergi în locația respectivă.
Angajează un fotograf profesionist și creează niște poze reale ale locației, dar și ale preparatelor ofertate de restaurantul tău. Dacă nu poți fotografia toate preparatele din meniu, alege acele produse vedetă pe care îți dorești să le promovezi și la care știi că excelezi și concentrează-te cu pozele pe acestea.
Renunță la ideea unor poze cumpărate sau create cu telefonul mobil. Nu uita că pentru un restaurant acea promovare vizuală necesară este esențială. Iar dacă ai un client care descoperă că pozele cu preparatele tale nu au legătură cu acestea, vei avea parte de o reclamă negativă ce te va costa mai mult decât crearea unor poze reușite și adevărate.
- Ai grijă la meniu
Există foarte multe restaurante care din comoditate și la sfatul celui ce le creează site-ul aleg să creeze un pdf pentru meniul lor. Ei furnizează un link pentru cei ce le accesează site-ul și de acolo poți descărca meniul, în cel mai fericit caz pdf, pentru că există și alte variante precum document Excel sau PowerPoint. Pentru cel ce creează site-ul este simplu, iar pentru restaurant nu este mare lucru pentru că atunci când modifică meniul nu trebuie decât să îl salveze în format pdf și au rezolvat problema.
Din păcate această variantă de descărcare a meniului nu este una tocmai bună, în special pentru cei ce folosesc terminalele mobile. Documentele PDF nu pot fi descărcate de către toate browser-ele sau terminalele mobile, ba mia mult, este posibil să nu poată fi lizibile pe acestea. Caracterele sunt foarte mici și nu pot fi citite, utilizatorul trebuie să mărească imaginea prea mult și decât să o facă va alege o variantă mai ușor de citit/accesat.
- Oferă toate informațiile
Atunci când construiești un site primul lucru care trebuie să te preocupe este „cum răspunzi tuturor sau măcar majorității întrebărilor celor ce îți sunt potențiali clienți?”
Pentru un restaurant al cărui scop este să aducă oamenii la masă și să consume ceea ce oferă ei, numărul de vizitatori se traduce prin clienții fizici care lea-u trecut pragul în urma vizualizării site-ului. Pentru acest scop site-ul trebuie să includă absolut toate informațiile necesare pentru ca un potențial client să le calce pragul: adresă, număr de telefon, coordonate GPS, posibilități de rezervare. Este de preferat dacă se poate să creați legături directe pentru adresă cu Google Maps, iar pentru telefon cu una de tipul „tel”, ambele permițându-le utilizatorilor ca dintr-un singur click să primească informații legate de cum să ajungă la locația ta sau să te sune direct din site-ul tău. Pentru că s-a constatat că majoritatea celor ce caută un restaurant o vor face de pe mobil și de cele mai multe ori din zona în acre se află atunci. Drept urmare, este foarte important ca site-ul să fie optimizat pentru mobil, să fie optimizat local și să aibă toate coordonatele pentru a ajunge la el și/sau a face rezervare acolo.
- Culorile sunt foarte importante
Pentru că vorbim despre mâncare, cel ce privește site-ul restaurantului trebuie să asocieze culorile cu pofta de mâncare, ba mai mult, acestea trebuie alese cu grijă pentru a nu suscita respingerea sau lipsa apetitului.
Probabil că ați observat că foarte multe companii de fast food cu restaurante peste tot în lume au în logo-ul lor galben și roșu (McDonald’s, Burger King, etc). Motivul alegerii acestor culori este faptul că ele simbolizează elemente ce îi determină pe oameni să mănânce mai mult. Roșul stimulează simțurile, produce foame, atrage atenția, iar galbenul generează bucurie și prietenie.
Culorile unui site sunt importante de obicei, dar cu atât mai mult pentru un site de restaurant pentru că trebuie să atragă clientul, să creeze un sentiment de căldură, de liniște, să îi facă să aibă încredere că ceea ce le servești este delicios și sigur.
Psihologia culorilor spune că cele mai potrivite culori pentru un restaurant sunt maro sau bej, roșu, alb și negru. Amro sau bej imprimă ideea de stabilitate, încredere și tradiție, de aceea este printre cele preferate atunci când vine vorba de un restaurant local ce servește preparatele locului.
Un fundal negru conferă eleganță și un aer stilat, așa că dacă restaurantul tău se află printre acelea luxoase, te poți gândi la un asemenea fundal. Pe de altă parte un fundal alb conferă ideea clasicului, a curățeniei, iar pozele arată superb pe această culoare.
Fii atent însă la combinația de culori folosită pentru că indiferent ce culori vei decide să folosești vizitatorul tău trebuie să poată citi clar informația.
- Social, sociabil, rețele de socializare …
În primul rând și înainte de toate un restaurant este un loc social, unde lumea se duce alături de alții pentru a mânca ceva bun, dar a și discuta și se distra alături de cei dragi, de prieteni sau pentru a discuta diverse variante de colaborare sau afaceri. Drept urmare, latura socială, a socializării este extrem de importantă atunci când te gândești la crearea unui site web pentru un restaurant. Va trebui să integrezi link-uri cu logo-uri către rețelele sociale pe care este prezent restaurantul. Sunt unii care integrează chiar feed-uri din conturile lor de pe rețelele de socializare chiar în paginile lor web. Concentrează-te pe acele rețele de socializare ce pun accent pe imagine mai degrabă decât pe text, precum Instagram. Pe aceste rețele de socializare mulți pasionați de mâncare și fotografie vor posta chiar gratuit poze cu preparatele tale, iar tu îi poți atrage cu galeriile de imagini super „yummy”.
CONCLUZIE
În plus față de sfaturile de mai sus trebuie să ai în vedere că un restaurant trebuie să aibă un site simplu, concis și informativ. Gândește-te cum poți optimiza local pentru că probabil că în jur de 40 până la 60% din clienții tăi vor veni din căutările locale. Pune-te în pielea celui ce dorește să mănânce ce oferi tu. Gândește-te cum să faci pentru acesta lucrurile simple și convingătoare. Fără slide-uri și video-uri lungi, obositoare și care trag de conexiune aiurea. Câteva poze al locației pentru a da informațiile necesare legate de cum e structurat spațiul tău (intim, potrivit familiilor, bun pentru corporate, etc) și poze legate de meniu sunt cele mai potrivite. Un site de restaurant trebuie să exprime clar ce servește acel restaurant (mâncare de ce fel, din ce ingrediente și potrivită pentru ce), unde se află, ce meniu are, posibilități de rezervare. Aceasta va convinge în mod clar potențialii clienți să îți calce pragul.
Adauga un comentariu