11 website-uri care va pot ajuta in a deveni dezvoltatori webdoar 5 minute sa citesti articolul

the odin project

Cu toate materialele gratuite disponibile pe internet, oricine își poate atinge obiectivele cu câteva clicuri și dăruire. Tot ce ai nevoie este determinare și motivație. În fiecare zi, sunt lansate sute de site-uri web noi, ceea ce face dificilă navigarea printre ele. Există zeci de mii de site-uri web pe Internet care promit să vă învețe dezvoltare web (web developing), dar care sunt acelea ce vă vor furniza informații semnificative? Au trecut vremurile în care învățarea unui limbaj de programare era disponibilă doar pentru câțiva selectați sau costa o sumă semnificativă de bani.

Astfel, chiar dacă nu aveți nicio dorință de a intra în domeniul dezvoltării, învățarea unui limbaj de programare poate fi foarte benefică pentru că aă va ajuta să gestionați mai bine site-urile web

va reduce dependența de un dezvoltator extern pentru propriile proiecte și vă va oferi libertatea de a crea cu ușurință aplicații, site-uri web și alte proiecte. Acest articol este pentru dumneavoastră dacă doriți să începeți o carieră ca programator, să aflați cum să dezvoltați site-uri web sau să creați proiecte din proprie inițiativă. Iată 11 site-uri care vă pot ajuta în a devein dezvoltatori web și vă vor oferi informațiile necesare pentru a face acest lucru.

coursera

Coursera

Profesorii din universități de top oferă cursuri, tutoriale și resurse bazate pe codare pe Coursera. Puteți alege dintre sute de cursuri diferite legate de codificare. Coursera a colaborat cu unii dintre cei mai buni profesori de la colegii de top pentru a crea aceste cursuri. Acest lucru implică faptul că veți învăța să codificați din unele dintre cele mai bune resurse disponibile. Fiecare curs de pe site este gratuit, dar dacă doriți să obțineți o certificare, va trebui să plătiți.

code academy

Code Academy

Codecademy este incontestabil cel mai faimos site web care vă învață să codați interactiv, grație interfeței sale utile și cursurilor bine structurate. Acesta oferă o gamă largă de cursuri de programare, de la începători la avansați. Metoda de învățare interactivă vă permite să puneți în practică imediat ce ați învățat. Există peste 300 de milioane de ore de conținut de codare gratuit pentru a vă ajuta să progresați de la începător total la programator de lucru.

code avengers

Code Avengers

Scopul Code Avengers este să te facă să te îndrăgostești de programare. HTML5, CSS3, JavaScript și Python, precum și cursuri de design și dezvoltare web, sunt disponibile pe site-ul web. Fiecare curs este menit meticulos să vă distreze, îmbunătățind în același timp abilitățile de programare. La sfârșitul fiecărei sesiuni, veți putea, de asemenea, să jucați un mic joc pentru a ușura stresul și a vă menține.

udacity

Udacity

Udacity combină lecturi video inteligente cu teste actualizate pentru a oferi studenților o experiență captivantă. Este perfect pentru persoanele care nu doresc să citească, dar preferă să audă de la experți din industrie, cum ar fi lucrătorii Google. Lucrul bun despre Udacity este că oferă mai multe videoclipuri decât orice alt site, iar instructorii sunt fie profesori din viața reală, fie veterani din industrie. Singura capcană aici este că majoritatea cursurilor nu au legătură între ele, așa că Udacity nu este probabil punctul tău de plecare, ci o universitate virtuală pentru a-ți continua studiile.

khan academy

Khan Academy

Khan Academy este o imensă resursă de învățare online. Este o locație excelentă pentru a începe să înveți o gamă largă de cunoștințe și abilități de codificare. Veți găsi cursuri și tutoriale, de la fundamentele programării computerizate la aplicații avansate.

treehouse

Treehouse

Cursurile Treehouse sunt mai mult orientate spre proiecte decât orientate spre coding, deci sunt perfecte pentru programatorii începători cu un scop planificat, cum ar fi construirea unui site web sau a unei aplicații.  Cursul de site-uri web, de exemplu, se concentrează pe crearea unui site web receptiv, un site web interactiv sau chiar o temă WordPress – o metodă foarte practică și eficientă pentru a învăța limbi diferite. În ciuda acestui fapt, au publicat o serie de cursuri fundamentale care utilizează un format video-apoi-test.

codewars

Codewars

Codewars folosește o serie de provocări pentru a vă învăța limbajul de programare dorit. Deoarece fiecare provocare este denumită kata, aceste provocări de codare sunt inspirate din artele marțiale. Scopul fiecărei provocări este de a vă ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile de programare existente sau să învățați una nouă de la bază. Obstacolele devin mai dificile pe măsură ce treceți prin fiecare kata. După ce ați finalizat o sarcină, veți putea compara soluția dumneavoastră cu cea a altora. Foarte tare, nu?

free code camp

Free Code Camp

Free Code Camp are ca scop stabilirea conexiunilor din lumea reală și promovarea unui sentiment de comunitate în jurul programării educației. Vă permite să învățați cum să codificați participând la diverse provocări. Pentru a vă ajuta în îndeplinirea fiecărei sarcini, veți avea acces la tutoriale și cursuri de programare.

lynda linkedin learning

LinkedIn Learning

Mai degrabă decât să vă conducă pe o cale specifică, site-ul oferă o gamă amețitoare de cursuri pe o varietate de subiecte, inclusiv aproximativ o mie de cursuri de dezvoltare web. Fiecare curs este împărțit într-o serie de videoclipuri, cu exemple de parcurs și cod de eșantion, după cum este necesar.

mdn web docs

MDN Web Docs

MDN Web Docs este o resursă online utilă, întreținută de o comunitate deschisă de dezvoltatori și actualizată în mod regulat de către lucrătorii Mozilla, Apple, Google și Microsoft. Puteți găsi rapid ceea ce căutați și puteți obține explicații practice de la experți de renume. Ele merg atât de departe încât să includă lecții complete despre construcția unui site web.

the odin project

The Odin Project

The Odin Project elimină toate presupunerile din crearea web. Poate fi o provocare să aduni toate abilitățile pe care le înveți atunci când înveți să programezi singur. Aveți piesele puzzle-ului, dar sunteți înțepenit cu privire la unde ar trebui să meargă. Această platformă a construit o metodă logică folosind cele mai bune resurse educaționale de pe internet. Curriculumul este alcătuit dintr-o colecție de tutoriale online, bloguri și cursuri. De exemplu, există un curs de dezvoltare web 101 alcătuit din lecții care încep cu elementele de bază și se termină odată cu construirea unei aplicații web practice.

Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Alții au citit și...

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.