Uniunea Europeană, pe cale să interzică cele mai performante televizoare pe criterii de eficiență a consumului de energiedoar 1 minute sa citesti articolul

samsung microled

Aceleași reguli care au scos de pe piață aspiratoarele cu adevărat puternice sunt pe cale să excludă majoritatea televizoarelor 8K, cât și unele televizoare 4K de ultimă generație.

Cu siguranță, atunci când pui la bătaie peste 1000 euro pe achiziționarea unui televizor de ultimă generație nu te gândești că acesta ar putea depăși media de consum agreată de Uniunea Europeană pentru televizoare, calculată în mod empiric prin analizarea datelor de consum pentru televizoare LCD vândute între anii 2012-2017. Nu mai punem la socoteală nici faptul că tehnologiile s-au schimbat radical în ultimii ani, ecranele LCD tradiționale cedând locul celor augmentate cu tehnologie QLED, iar apoi MicroLED și OLED. Și rezoluțiile au crescut, de la 720p – 1080p cât era „normalul” anul 2012, rezoluția 4K reprezentând o dotare absolut normală pentru un televizor achiziționat în anul 2022.

Aparent, nimeni nu a explicat politicienilor europeni o caracteristică de bază a tehnologiei LCD pe care și-au bazat „socotelile”. Anume că, în lipsa altor optimizări care să îmbunătățească în mod dramatic eficiența, consumul de energie al ecranelor LCD crește proporțional cu rezoluția folosită. Iar cum de la Full HD la UHD 4K numărul de pixeli crește de 4x, respectiv, de încă 4X de la 4K la 8K, este lesne de înțeles cum televizoarele de ultimă generație pot ajunge să consume semnificativ mai multă energie decât soluțiile „de medie” comercializate acum 10 ani… [continuare]


Accesați articolul integral pe go4it.ro

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (go4it.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – contact@romaniahub.ro. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun comentariu
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.