Românii de la FoodKit, 1 milion de euro investiție de la fondul Vendeavourdoar 3 minute sa citesti articolul

oamenii food kit

FoodKit, startup românesc de preparate gata de consum, este startup-ul cu care Fondul de Investiții de tip private equity Vendavour își inaugurează prezența pe piața din România, după o investiție de 1 milion de euro.

Cu un portofoliu de peste 100 milioane de euro, Fondul inițiat de miliardarul ceh, Viktor Ruzicka, a văzut în FoodKit potențialul unui business ce poate completa portofoliul său în zona de inovație alimentară.


Despre FoodKit am povestit prima oară în martie 2020 în acest articol.


Vendavour este un fond orientat către un viitor sustenabil, cu investiții diversificate în zona de tehnologie medicală și sănătate, dar și locuințe ecologice – case de lemn, mici complexe hoteliere sau bungalouri turistice.

„Suntem onorați și motivați de încrederea pe care ne-o acordă Vendavour și intrăm cu mult entuziasm în acest capitol nou al poveștii FoodKit. Investiția de 1 milion de Euro este una incipientă și ea reprezintă acces la cu totul alte resurse de creștere decât aveam până acum. De exemplu, în 2023 ne dorim să extindem FoodKit și în Cehia”, spune Alexandru Popescu, co-fondator FoodKit.

„Viktor este un vizionar, iar faptul că a ales FoodKit să se alăture unui portofoliu deja super inovator ne obligă să schimbăm jocul și să arătăm că Fresh Ready Meals fac parte din viitorul alimentației. Ele reprezintă o soluție optimă pentru o lume din ce în ce mai aglomerată, mai rapidă, dar și conștientă de beneficiile unui prânz sănătos” completează Mihai Pîslă, cofondator FoodKit alături de Alex.

food kit

Fondul Vendavour la prima investiție în România

„Ne place modelul de business și abordarea, dar cel mai mult ne-a atras echipa FoodKit. Alex și Mihai sunt doi tineri antreprenori ambițioși și creativi, care au dorința să inoveze piața de foodtech. Acum au și resursele necesare, iar viziunea lor unică îi va face câștigători. După investiții în Cehia și Polonia, a venit timpul să fim prezenți și în România, iar FoodKit a reprezentat cel mai bun prim pas” a afirmat Luis Andino Velez, managerul Fondului de Investiții Vendavour.

Conform Euromonitor, piața de ready meals din Romania a depasit pragul de 400 milioane lei în 2021, o crestere de 13% fata de anul 2020. Ready meal-urile sunt o alternativă eficientă la mesele clasice, salvează timp și au costuri scăzute comparativ cu o ieșire la restaurant sau chiar anumite servicii de livrare a mâncării.

FoodKit vine cu un concept nou în piață, și anume Fresh Ready Meals, datorat tehnologiei de vidare speciale folosite, care păstrează mâncarea proaspătă mai bine de 7 zile. În felul acesta, consumatorii își pot comanda și organiza masa de prânz și nu numai pentru întreaga săptămână, fiind mult mai productivi.

„Dacă anul trecut am reușit să ne listăm în retail, cu investițiile actuale vom extinde numărul de magazine în care putem fi prezenți și avem în plan și o fabrică mai mare prin care să putem face față cererii pieței”, concluzionează Alexandru Popescu, co-fondator FoodKit.


Citiți articolul original pe start-up.ro

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (start-up.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.