Startup-ul Yload vinde casa de expediții, se concentrează pe digitaldoar 3 minute sa citesti articolul

Alexandru Huzau Fondatr CEO Yload

Fracht Group, expeditor internațional cu operațiuni în 70 de țări și peste 140 birouri în lume, a încheiat un parteneriat de tip joint venture cu YLOAD, start-upul românesc care a creat primul marketplace de transporturi din Europa de Est.

În urma parteneriatului, Fracht Group prin Fracht România a preluat operațiunile YLOAD ca și casă de expediție, start-upul românesc urmând să se concentreze pe automatizarea și digitalizarea segmentului logistic din cadrul Fracht Group în Europa de Est, și apoi la nivel global.

Fracht România vizează investiții de aproximativ 10 milioane de euro pentru următorii ani în Estul Europei, începând cu România, Bulgaria, Republica Moldova, continuând apoi cu Serbia, Macedonia și alte țari din regiune. Totodată, Fracht Group vizează o cifră de afaceri în jurul a 100 de milioane de euro în regiune până la finalul anului 2025.

În parteneriat cu Fracht Group, YLOAD va începe digitalizarea operațiunilor de transport, inițial în Europa de Est, iar apoi global, atât terestru, cât și maritim și aerian, pentru toți clienții Fracht, noua platformă YLOAD Network oferind o suită de funcționalități ce au ca scop atât transparența și optimizarea proceselor transportatorilor, cât și o mai ușoară gestiune și eficiență a costurilor, cu până la 30%, a clienților cu nevoi de transport.

Platforma digitală YLOAD Network oferă posibilitatea clienților să monitorizeze toate datele de transport terestru, aviatic și maritim, într-un singur loc, ușor de gestionat și la îndemâna oricui.

“Echipa YLOAD ne-a convins că este partenerul strategic potrivit pentru noi în Europa de Est și nu numai. Toți clienții Fracht România vor avea la dispoziție softul YLOAD Network, prin care vor putea urmări în timp real costurile, transporturile, documentele, și vor putea chiar face plățile. Astfel, nu numai angajații Fracht România vor putea folosi platforma noastră pentru o mai bună eficientizare și sincronizare a serviciilor, dar și clienții vor avea acces la detaliile de transport pe durata acestuia, inclusiv vor putea vedea cât de mult au optimizat costurile. Conectarea camioanelor cu vapoarele și avioanele va duce la o îmbunătățire a întregii piețe de logistică din Europa de Est și, împreună cu integrarea cu portul Constanța este un pilon important în acest proces”, a declarat Sorin Nicolae, Director Operațional Transport Maritim, Fracht România.

YLOAD este un startup care se bazează pe inteligență artificială și a fost fondat în 2019 de către Alexandru Huzău, un specialist cu 15 ani de experiență în IT și marketing online.

În cei patru ani de la lansare, YLOAD a atras în platformă peste 15.000 de firme din domeniul transporturilor și investiții de peste trei milioane de euro, urmând ca în viitorul apropiat să lanseze o rundă de investiții Serie A.

“Faptul ca Fracht Group, un business global cu o experiență de aproape 70 de ani în domeniu, a ales un start-up pentru a-i fi partener pentru a digitaliza transporturile în Europa de Est și nu numai, este o reușită care ne oferă foarte multă încredere. Am convins datorită viziunii noastre, echipei devotate și tinere care a reușit într-un timp scurt crearea acestui soft pentru un domeniu în care nevoia de digitalizare, transparență și sinergie este foarte mare”, a declarat Alexandru Huzău, fondator și CEO YLOAD.

Platforma YLOAD de digitalizare a operațiunilor de transport permite transportatorilor să reducă incidentele, să optimizeze costurile și să își gestioneze mai ușor și mai eficient vehiculele, simplificând totodată accesul la rute și comenzi, interacțiunea cu clienții, circuitul documentelor și al plăților. În același timp, beneficiarii au acces la o flotă vastă de transportatori pentru a putea alege serviciile potrivite, urmând să primească informații în timp real despre desfășurarea sau finalizarea transportului. Toate vehiculele din platformă sunt localizate prin sisteme GPS.

Fracht este un expeditor internațional care a fost fondat în 1955 de antreprenorul Ruedi Reisdorf. Businessul a rămas până în prezent unul de familie, dar a ajuns să aibă peste 140 de birouri în 70 de țări și peste 2.000 de angajați.


Citiți articolul original pe start-up.ro

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat care aduna tot ce e mai bun din media de business din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (start-up.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – contact@romaniahub.ro. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun comentariu
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.