Startup-ul medtech PD Neurotechnology, vizează 500.000 € pe SeedBlinkdoar 3 minute sa citesti articolul

Neurotechnology

PD Neurotechnology, un startup medtech pentru pacienții care suferă de boala Parkinson, aflată pe locul doi în topul bolilor neurologice cu cea mai mare răspândire din lume, vizează 500.000 de euro în runda de finanțare deschisă de SeedBlink, platforma europeană de investiții în startup-uri de tehnologie. Fondurile strânse în această rundă de investiții vor fi utilizate pentru producție, studii clinice și pentru a stimula creșterea companiei pe noi piețe.

PD Neurotechnology, un startup din Grecia cu activități în domeniul medical, pune la dispoziția persoanelor care suferă de boala Parkinson și de alte tulburări de mișcare articole medicale portabile, ușor de utilizat, precum și software de inteligență artificială avansat pentru monitorizare și tratament, care pot fi aplicate acasă sau în condiții non-clinice.

Echipa PD Neurotechnology include 40 de specialiști în dispozitive biomedicale, neurologie, asistență medicală, logistică, inteligență artificială și boala Parkinson și dispune de un consiliu consultativ format din oameni de știință de talie internațională, specializați în neurologie și boala Parkinson.

Primul produs realizat de PD Neurotechnology, PDMonitor, este un dispozitiv medical din clasa IIa marcat CE și constă din dispozitive de monitorizare/articole medicale portabile care captează și afișează date primare legate de mișcare din diverse zone prestabilite ale corpului, oferă un Smart Box, care prelucrează datele de mișcare și extrage simptomele PD, precum și un PD Monitor Cloud, care combină simptomele și informațiile transmise de aplicația mobilă într-o bază completă de informații, eficientizând, astfel, managementul pacientului.

Instrumentul pentru medici, Physician tool, este un instrument performant de gestionare a bolii, ce realizează o arhivă electronică cu informațiile aferente pacientului, pe care medicul curant le accesează, ceea ce ajută la stadializarea bolii și optimizarea tratamentului.

”Suntem foarte mândri de soluțiile noastre cu o abordare multisenzorială, precum și de arhitectura sistemului, care asigură monitorizarea continuă a tuturor simptomelor bolii Parkinson și sunt ușor de utilizat, facilitând asistența rapidă și optimizarea tratamentului. Dintotdeauna ne-am dorit să dezvoltăm soluții inovatoare și non-invazive pentru a-i ajuta pe pacienți să se simtă în mai mare siguranță și pentru ca relația medic-pacient să fie strânsă și eficientă. Avem planuri solide de viitor, căutăm mereu noi surse de creștere și lucrăm continuu la diversificarea și îmbunătățirea soluțiilor pe care le oferim”, spune Nikos Moschos, fondator și director de afaceri al PD Neurotechnology.

”Este important să-i susținem pe inovatorii din domeniul MedTech, pentru că produsele dezvoltate de aceștia nu numai că au un impact asupra economiei, dar fac ca viața oamenilor să fie mai bună. Trebuie să le consolidăm capacitatea de a oferi soluții eficiente. Inovațiile în folosul oamenilor fac ca investițiile noastre să fie cu atât mai valoroase. Ne bucurăm că produsele PD Neurotechnology există și susținem creșterea acestei afaceri”, afirmă Ionuț Pătrăhău, Managing Director & Corporate Development la SeedBlink.

PD Neurotechnology este o companie grecească de sănătate digitală fondată la Londra în 2015, de către Prof. Dimitris Fotiadis – Director Tehnic, Prof. Dr. Spyridon Konitsiotis – Director Medical, Medic, Nikos Moschos – Director de Afaceri și Tassos Manos – Membru în Consiliul de Administrație.

 


Citiți articolul original pe start-up.ro

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară.Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (start-up.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun comentariu
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.