Restricțiile trebuie impuse doar pe baza testelor covid (Libertatea)doar 3 minute sa citesti articolul

restrictii pe baza testelor covid

Doi juriști din Piatra Neamț au cerut Curții de Apel București anularea ultimelor două Hotărâri de Guvern care prelungeau starea de alertă pe teritoriul României și stabileua restricțiile impuse pe durata acesteia. Mai mult, instanţa a decis obligarea Guvernului României ca, de acum înainte, când va stabili restricţiile pentru cetăţeni, să respecte principiul nediscriminării pe criterii de vaccinare sau de trecere prin boală şi să ia în calcul doar rezultatele negative ale testelor. Orice decizie de natură a produce efecte privind drepturile și libertățile fundamentale trebuie motivată, subliniază judecătoarea, de inițiatorul legislativ, în acest caz de Palatul Victoria.

Dacă va rămâne definitivă, hotărârea Curții din 27 decembrie va fi publicată în Monitorul Oficial. Guvernul poate face recurs în următoarele două săptămânim iar dosarul va ajunge la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Delta și Omicron asalt asupra României (Adevărul)

Specialiștii avertizează că valul 5 al Covid-19 va fi cel mai dificil de până acum din cauza suprapunerii tulpinilor. Adevărul îl citează pe medicul Vasile Cepoi, șeful DSP Iași. Noua variantă Omicron a SARS-CoV-2 se transmite comunitar în România şi va deveni dominantă în următoarea perioadă. Autorităţile admit că începutul de an va fi dificil.

În 2022 bucureștenii vor avea de plătit dări mai mari (Hotnews.ro)

Taxa pentru parcarea de reședință crește de la 84 de lei pe an, până la 600 lei (de peste 7 ori) pentru cei care locuiesc în centru și de la 37 de lei pe an la 300 de lei (adică de peste 8 ori) pentru cei care locuiesc la periferie. De asemenea, locuitorii Sectorului 2 sunt obligați să încheie contracte individuale cu operatorul de salubrizare – firma Supercom, pentru că în caz contrar vor plăti o taxă de 21,27 lei/lună, dublu față de cât au plătit în 2021. Dacă fac contracte și colectează selectiv, scapă mai ieftin, cam la jumătate.

50 de tendinţe pentru economia românească în 2022 (Ziarul Financiar)

Ce va fi în 2022 din punct de vedere macroeconomic, fiscal, bugetar? Va continua creşterea economică? Vor începe proiectele din PNRR? Va continua creşterea preţurilor la apartamente, terenuri şi case? Va mai creşte bursa? Ce companii se vor mai lista? Vor cumpăra retailerii români companii în străinătate? Sunt întrebări la care veți afla răspunsuri în paginile Ziarului Financiar. Tot aici puteți citi că dobânzile mai cresc și până unde, că cei care au economiile în lei vor avea un nou an de pierdere dar câştigă din stabilitatea cursului și că preţurile apartamentelor cresc dar cererea scade.

Cinci probe de foc pentru Guvernul Ciucă și coaliția PNL PSD UDMR. Klaus Iohannis a devenit lame duck mult înaintea finalului de mandat (Dan Tăpălagă, G4Media.ro)

Prima probă de foc: valul cinci. România se va confrunta în câteva zile cu valul cinci al pandemiei, după un Crăciun și un Revelion fără mari restricții. Guvernul începe noul an nepregătit și fără instrumentele de prevenție activate, fără certificat COVID la locul de muncă.

Suntem însă, în mod bizar, singura țară cu zone verzi pe o hartă UE deja înroșită de Omicron. Raportări false? Să fi fost valul patru mai mare decât s-a văzut în statistica oficială, iar România a ajuns mai ferită decât alte țări? Neclar de ce suntem aici, însă ceva nu este deloc în regulă.

Starea de spirit în societate nu este deloc bună. Nemulțumirile s-au văzut clar la sfârșitul anului, când au avut loc o serie de proteste și greve: ceferiștii, angajații din sănătate, profesorii, angajații din CET-uri etc.

Tensiunile sociale s-ar putea amplifica și degenera în manifestații mai ample pe măsură ce avansăm în iarnă. Magia sărbătorilor se risipește, iar populația se întoarce la realitatea dură: facturi mărite la energie, prețuri crescute la alimente, restricții inevitabil din cauza valului cinci.

În plus, începe școala, altă sursă majoră de probleme.

Citiți articolul original pe RFI

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Alții au citit și...

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.