Record de plăți cu cardul de Black Friday. Tranzacții de aproape 5 milioane de euro prin Global Paymentsdoar 3 minute sa citesti articolul

plata cu cardul

Black Friday, cel mai important eveniment de shopping al anului, a arătat un o creștere în utilizarea metodelor de plată digitale, dar și în valoarea produselor achiziționate de români în 2022. Comercianții au folosit tehnologia în mod creativ, s-au adaptat contextului și au pus la dispoziția clienților instrumente de plată contactless, atât online, cât și în magazinele fizice.

Conform analizei realizate de Global Payments, cel mai mare furnizor de servicii și tehnologie de plată din lume, în ziua de Black Friday (11 noiembrie), românii au făcut plăți cu cardul de aproape 5 milioane de euro (24.394.295 lei), fie online, fie în magazine fizice, prin POS sau aplicația GP tom. Comparativ cu evenimentul de shopping anterior, românii au cheltuit cu 43% mai mult decât în 2021, când valoarea plăților cu cardul a fost în jur de 3,4 milioane de euro (17.006.190 lei).

Cu 40% mai multe tranzacții cu cardul

Numărul tranzacțiilor realizate fizic cu cardul a fost și el considerabil mai mare în 2022, fiind înregistrate peste 190 de mii de plăți prin terminalele Global Payments, cu 40% mai multe decât anul trecut (136.127). Suma medie plătită cu cardul de Black Friday a fost în jur de 128 de lei.

Cele mai multe tranzacții s-au realizat în supermarket-uri și magazine alimentare, unde românii au cheltuit aproape 2 milioane de euro într-o singură zi (9.504.384 lei). Magazinele de bricolaj și materiale de construcții au fost următoarele în topul comercianților unde s-au făcut plăți cu cardul. Aici s-au cheltuit alți 800 de mii de euro (4.057.565 lei), aproape dublul sumei cheltuite anul trecut de Black Friday (+47%). În supermarket-uri și magazine de bricolaj plățile cu cardul au trecut prin POS sau GP tom, aplicația care transformă un smartphone într-un POS mobil.

Creștere a valorii plăților online

Valoarea plăților online a înregistrat o creștere de 64% față de ediția anterioară de Black Friday, în timp ce numărul tranzacțiilor a înregistrat o creștere de doar 30%. Practic, acest lucru arată că românii au cheltuit online o sumă medie mai mare decât anul trecut, când aceasta era de 321 de lei, ajungând la 403 lei, de Black Friday 2022. Cele mai multe tranzacții s-au făcut în magazinele cu articole sportive, urmate de cele cu produse pentru animalele de companie. Valoarea tranzacțiilor online a fost foarte apropiată, românii cheltuind, în medie, 300 de lei pe articole sportive și 287 de lei pe produse pentru prietenii lor necuvântători.

Românii au câștigat încredere în instrumentele de plată digitale, realizând și tranzacții online cu valori foarte mari. Au cumpărat, de exemplu, haine în valoare de peste 8.000 de lei, un ceas de peste 5.000 de lei sau telefoane de peste 1.800 de lei.

Un studiu derulat de Cognition a relevat că atunci când vine vorba de plățile cu cardul, consumatorii români caută să achiziționeze produse de calitate ridicată (65%), urmate îndeaproape de produse care oferă recompense sau beneficii la achiziție, precum reduceri sau cadouri (43.3%), locul trei al preferinței (39%) fiind ocupat de produse pentru care simt că au beneficiat de un nivel ridicat de serviciu clienți, ca principal factor determinant al achiziției.

Global Payments este lider mondial în furnizarea de servicii tehnologice de plată. Soluțiile noastre sunt utilizate de clienți din 100 de țări și anual procesăm peste 50 de miliarde de tranzacții pentru ei. Pentru comercianții din România, procesăm tranzacții anuale de aproximativ 6,5 miliarde de lei și gestionăm peste 14.000 de terminale de plată. Ne concentrăm în principal pe micii retaileri și antreprenori, iar în Europa Centrală și de Est avem 65.000 de clienți, cu aproape 100.000 de terminale.

Global Payments este unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții de plata pentru România, Cehia, Slovacia și Austria. Suntem furnizorul exclusiv de soluții de plată cu cardul pentru Banca Comercială Română, dar oferim soluții fiabile indiferent de bancă. În oferta noastră veți găsi atât terminale de plată, cât și portaluri de plată, împreună cu multe alte servicii suplimentare.

Utilizăm cea mai înaltă securizare posibilă 3D Secure și suntem certificați PCIDDS (PAYMENT CARD INDUSTRY DATA SECURITY STANDARD).


Citiți articolul original pe revistabiz.ro

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (revistabiz.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Alții au citit și...

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.