Databricks, startup cu fondatori români, investiție de o jumătate de miliard $doar 2 minute sa citesti articolul

databricks

Databricks, un startup de AI și data analytics ce are în echipa de fondatori doi români, a ridicat o investiție de tip Series I în valoare de peste 500 de milioane de dolari, compania fiind evaluată în acest moment la 43 de miliarde de dolari.

Cea mai recentă rundă de finanțare primită de Databricks a fost în august 2021, iar evaluarea sa era, la acel moment, de 38 de miliarde de dolari. Atunci, runda de finanțare din seria H a fost condusă de Counterpoint Global (Morgan Stanley), alături de alți investitori precum Baillie Gifford sau Clear Bridge.

Databricks, ce are doi cofondatori de origine română, dezvoltă tehnologii pentru baze de date. Aceasta a fost fondată în anul 2013, de un grup de profesori de la University of California, Berkeley. Printre cofondatori se numără CEO-ul companiei, Ali Ghodsi, precum și doi informaticieni de origine română: Ion Stoica (președinte executiv al companiei) și Matei Zaharia (chief technologist).

Potrivit datelor companiei citate de TechCrunch, Databricks are peste 10.000 de clienți la nivel global, dintre care 300 recurenți.

Potrivit unui comunicat de presă oficial al Databricks, printre clienți se numără Conde Nast, Comcast, precum și peste jumătate din companiile din topul Fortune 500 care folosesc produsele de AI, analiză de date și lacurile de date (data lakes) puse la dispoziție de companie (un lac de date este un sistem sau un depozit centralizat de date care permite stocarea tuturor datelor structurate, semi-structurate, nestructurate și binare n.red).

Pe lista investitorilor care au participat în această rundă de investiții se numără T. Rowe Price, Morgan Stanley, Fidelity, Franklin Templeton, ceea ce ar putea sugera o finanțare strategică menită să pregătească compania pentru listarea pe bursă. Acestora li se adaugă și investitori tradiționali precum Andreessen Horowitz și Tiger Global, dar și Nvidia.


Citiți articolul original pe start-up.ro

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat care aduna tot ce e mai bun din media de business din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (start-up.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – contact@romaniahub.ro. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun comentariu
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.