Dan Tăpălagă, G4Media: Când te înjură extremismul, știi sigur ca gazetar că ești pe drumul cel bundoar 5 minute sa citesti articolul

g4media

Întreaga presă, dar și o partea a societății civile taxează demersul AUR de a face o listă neagră cu cele mai „toxice și false” publicații și începe cu G4Media. Lista este publică pe pagina de Facebook a formațiunii conduse de George Simion care a declarat pentru Libertatea că își asumă postarea, în timp ce jurnaliștii de la G4 Media spun că mesaje de acest gen pot conduce inclusiv la violență fizică contra lor. În câteva ore, postarea a devenit virală, având peste mii de comentarii în care apar frecvent menționate televiziuni și publicații precum Digi 24, Antena 3, Realitatea TV, Newsweek ori jurnaliști precum Cristian Tudor Popescu, Lucian Mîndruță. Contactat de Libertatea pentru a explica această postare, co-președintele AUR, George Simion, susține că nu a știut de ea, dar că și-o asumă pentru că este nemulțumit de faptul că partidul pe care îl conduce a fost descris de către G4 Media ca fiind „extremist”. Simion crede că AUR nu are nicio responsabilitate pentru instigarea la ură împotriva presei prin această postare.

AUR și URA

Dan Tăpălagă de la G4Media – publicație care deschide lista neagră publicată pe Facebook de membrii și susținătorii AUR condamnă atacul AUR și scrie că răspunsul liderilor AUR este o incitare la ură pur sânge împotriva G4Media.ro, fără argumente, un îndemn la linșaj public. George Simion și Claudiu Târziu nu pot explica de ce G4Media.ro este ”cel mai toxic și fals organ de presă”, însă deschid sesiunea de scuipături la adresa presei bazându-se pe o realitate: credibilitatea presei în general este în declin, din cauză că majoritatea redacțiilor iau bani de la Guvern sau de la partide. E doar o chestiune de timp până când ura și violența promovate de AUR în societatea românească se vor revărsa fizic și împotriva jurnaliștilor avertizează Dan Tăpălagă. Însă există și o veste bună în demersul anti-presă al AUR, continuatorul defunctului PRM condus de Vadim Tudor: când te înjură extremismul, știi sigur ca gazetar că ești pe drumul cel bun. Pentru noi, răbufnirile AUR reprezintă cel mai clar indiciu că facem ce trebuie.

Franța își trimite ministrul Apărării și ministrul de Externe în România în contextul creșterii tensiunilor între NATO și Rusia (România Liberă)

Ministra Apărării are programată joi o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă la ora 10, la Palatul Victoria. Florence Parly se va întâlni și cu preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, anunţă Ambasada Franţei. Și ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, va sosi în România, la o dată care urmează să fie stabilită. Cert este că oficialul va merge mai întâi în Ucraina, împreună cu ministrul Apărării din Germania. Vizitele celor doi miniștri francezi în România au loc la câteva zile după ce președintele Macron anunța că Franța este dispusă să trimită trupe în România. Oficialii români nu au anunțat public dacă acceptă sau nu oferta Franței. Întrebat despre această chestiune, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a răspuns, miercuri, că nu s-au decis nici termenul, nici efectivul militar francez care ar putea fi trimis în România.

Don’t look up! Nu va fi nicio invazie în Ucraina (Adevărul)

Dan Dungaciu, Directorul Institului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române scrie într-un editorial din Adevărul că cerul nu este brăzdat nici de rachete supersonice, nici de elicoptere de atac sau Suhoi-uri ruseşti. Căci nu va fi o invazie – şi nici nu era menită să fie. Riscul nu este astăzi un război convenţional, ci faptul că, vrăjiţi de spectrul unui război „iminent” în regiune, şi ocupaţi cu iluzorii măsuri de contracarare, să ratăm pregătirea pentru… pace. O pace care se negociează acum şi care va redesena regiunea şi contextul strategic pentru cel puţin o generaţie este de părere Dan Dungaciu. Tot ce se petrece acum este aparenţa invaziei, exacerbarea – uneori ridicolă, e drept – a acesteia, şi pregătirea pentru „ieşirea” din criză este de părere Dan Dungaciu.

Cristian Tudor Popescu: NATO nu ne poate apăra (Republica)

Cu un mesaj pesimist vine jurnalistul Cristian Tudor Popescu. “NATO nu ne poate apăra” anunță editorialistul pe site-ul Republica.ro. El taxează declarația din weekend a ministrului Apărării care a spus că – citez -„Trebuie să revenim la valorile de acum 30 de ani, în momentul în care gândeam securitatea alături de Rusia, nu împotriva Rusiei”. Să trăim în securitate alături de Rusia e ca și cum am umbla pe stradă cu un urs turbat, ca să nu fim agresați de derbedei. Rușii n-au cunoscut vreodată altă formă de viață decât dictatura. Alături de Rusia nu pot fi decât alte dictaturi, gen Belarus sau Kazahstan, pe care Kremlinul le ajută să-și calce în picioare cetățenii dornici de libertate. Proiectul Dîncu, România alături de Rusia, devine fezabil în cazul în care va ajunge la putere o coaliție PSD-AUR. Ceea ce se poate întâmpla cu concursul grăbit și al marelui Partid Național Liberal. Deși președintele Iohannis n-a fost invitat de unchiul Joe la masă cu granzii Europei, România nu e în lista de bucate. Nu va fi atacată de Rusia; și dacă ar fi, Alianța poate s-o apere și o va apăra. Însă de propriii noștri politicieni, nu ne poate apăra nici NATO.

Încrederea românilor în NATO, în Uniunea Europeană, în Germania și SUA a crescut față de alți ani, iar 70,3% dintre cei intervievați cred că NATO va apăra România, în contextul creșterii riscului producerii unui război în Ucraina, conform unui sondaj INSCOP realizat în luna ianuarie. Hotnews.ro îl citează pe Dan Andronache, vice-președinte True Story Project (TSP) care spune că în cazul președintelui Putin, pare că acesta și-a consolidat imaginea de lider puternic, preponderent în rândul populației tinere, sensibile la canalele social media alternative precum Tik Tok. Președintele Putin este deja în viitor prin prezența structurată în mentalul publicului tânăr, în ciuda potențialului mai puțin pacificator al acțiunilor sale”. 
România se poziționează în luna ianuarie 2022 ca având cel mai mic cost al vieții între țările UE scrie Curs de Guvernare.ro. România se află pe locul 37 din 42 de state europene și pe locul 102 din 139 de state analizate pe plan mondial de către site-ul numbeo.com.
Poziția ocupată este relevantă pentru zona din care facem parte, nu doar geografic dar și ca nivel de dezvoltare, cu observația că figurăm suprinzător de bine atunci când se calculează puterea locală de cumpărare. În comparație cu costul vieții în New York, ne plasăm ca și cost al vieții mai jos decât Bulgaria sau chiar state non-UE precum Serbia, Bosnia și Herțegovina, Albania sau, la limită, Rusia, dar ceva mai sus decât Macedonia de Nord (31,38), Belarus (30,89) sau Republica Moldova.

Citiți articolul original pe RFI

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Alții au citit și...

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.