Cum îmbunătățesc autoritatea domeniului meu (DA)doar 3 minute sa citesti articolul

domain authority

Autoritatea domeniului (DA) reprezintă un mod prin care poți prevedea dacă un site va avea o poziție bună în rezultatelor motoarelor de căutare. Acesta este exprimat printr-un scor gradual (de la 0 la 100) dezvoltat de Moz ce estimează rata de succes a domeniului, astfel că un site cu un DA ridicat va fi clasat mai bine în cadrul paginilor afișate de motoarele de căutare.

Există o mulțime de site-uri care au un scor DA scăzut, deși conținutul lor este mai bun decât cel al altor pagini cu o autoritate a domeniului mai ridicată, dar cu un conținut mai puțin interesant, de aceea îmbunătățirea autorității domeniului site-ului tău este foarte importantă și va crește posibilitatea de a avea un scor mai bun pe Google. Iată câteva aspecte de care trebuie să ții cont:

Alege un nume bun pentru domeniul tău

Înainte să pui bazele unui site web, este important să alegi un nume adecvat conținutului, care să fie ușor de reținut, astfel încât să poată fi revizitat de utilizatori fără ca aceștia să fie nevoiți să depună un efort pentru a-și aminti cum îl pot accesa. Dacă deja ai un domeniu, asigură-te că acesta nu expiră în perioadă următoare.

Folosește backlink-uri de pe site-uri cu o autoritate crescută

Poți crește autoritatea domeniului tău prin utilizarea de backlink-uri de pe alte site-uri cu autoritate crescută, un fapt ce va avea valoare și în ochii utilizatorilor umani, nu doar din perspectiva algoritmului care stă la baza motoarelor de căutare. Poți obține aceste backlink-uri prin postarea de articole pe alte site-uri de renume (guest posting), iar cu cât autoritatea acestora este mai mare, cu atât va fi mai folositor link-ul respectiv.

Utilizarea de link-uri interne

Dacă vrei să crești timpul pe care îl petrece un vizitator pe pagină, este important să atașezi link-uri de la postări mai vechi, astfel încât să îl ajuți să obțină mai multe informații tot din pagina ta. Totuși, este important să folosești doar link-uri care au un conținut similar cu pagina la care le atașezi. În acest mod vei ajuta motoarele de căutare să găsească conținutul paginii tale și vei ajuta și la creșterea autorității paginii.

Redactează conținut de calitate

Desigur, calitatea conținutul este cea mai importantă dacă vrei să câștigi, astfel că este crucial să redactezi un conținut informativ, autentic, ușor de citit și de înțeles. Acest lucru îți poate aduce beneficii multiple, de la mai multe persoane care intră regulat pe pagină, până la persoane care dau share paginii, sau creează backlink-uri. Generează un conținut pe care ar dori și alți utilizatori să îl distribuie și să îl folosească în materialele lor.

Din când în când ar trebui să treci în revistă backlink-urile alocate site-ului tău și să îndepărtezi sursele ce ar putea dăuna autorității domeniului, în loc să ajute. Caută și link-urile postate în conținutul site-ului care duc la pagini care au un impact negativ datorită modului în care sunt percepute de către motoarele de căutare.

Asigură-te că site-ul este optimizat pentru mobil

O mulțime de persoane accesează site-uri de pe dispozitive mobile, iar dacă pagina ta nu este optimizată pentru mobil, vei avea de pierdut, întrucât acest lucru va duce la o rată foarte mare a numărului de persoane care au intrat pe prima pagină, apoi au părăsit rapid site-ul. Nu vei pierde doar din cauza ranking-ului motoarelor de căutare de pe mobil, ci și din cauza faptului că vizitatorii vor părăsi site-ul odată ce vor vedea că acesta nu este optimizat pentru dispozitivul lor.

Oferă-i timp

Vârsta domeniului te va ajuta să crești scorul autoritatea domeniului site-ului tău. Dacă acesta are 3-4 ani și este încă activ, înseamnă că a existat suficient de mult. Nu ar trebui să îți faci griji legate de scorul DA al site-ului dacă acesta are doar două luni. Continuă să publici conținut de calitate, și autoritatea domeniului va crește odată cu trecerea timpului. Vechimea este un factor important pentru SEO, dar acest lucru nu înseamnă că un site nou nu poate avea o poziție bună, sau că nu își poate îmbunătăți autoritatea. Este posibil, dar va dura o perioadă. Ai răbdare, și postează regulat pe blog-ul acestuia.

Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun comentariu
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.