5 comportamente care nu-i lipsesc unui manager de succesdoar 3 minute sa citesti articolul

manager

Să îndrume echipele spre succes este poate una dintre cele mai importante misiuni ale unui manager. Pentru a susține această direcție este esențial ca managerul fie să posede, fie să dezvolte în timp anumite comportamente, care să îl diferențieze de ceilalți și să îl califice pentru poziția de conducere în care se află. Iată, așadar, ce comportamente trebuie să aibă un manager pentru a fi un lider de succes!

Cum arată profilul unui lider de succes

Comunică eficient

Managerii de succes înțeleg importanța unei comunicări eficiente. Aceștia comunică în mod clar și deschis cu membrii echipei lor, oferindu-le feedback, stabilind așteptări și oferindu-le resursele și sprijinul necesar pentru a reuși. De asemenea, aceștia îi încurajează pe membrii echipei lor să-și împărtășească ideile și preocupările, promovând un mediu de lucru deschis și colaborativ.

Conduc prin exemplul personal

Managerii apreciați de către echipe sunt cei care conduc prin puterea exemplului personal. Aceștia stabilesc standarde înalte atât pentru ei înșiși, cât și pentru membrii echipei lor și modelează comportamentele pe care le așteaptă de la colegi. De asemenea, ei se consideră responsabili pentru acțiunile și deciziile lor, creând o cultură a responsabilității la nivel de echipă.

Învață continuu

Managerii de succes sunt persoane care învață pe tot parcursul vieții. Aceștia caută oportunități de a învăța și de a-și dezvolta abilitățile, rămânând la curent cu cele mai recente tendințe și cele mai bune practici din industrie. De asemenea, aceștia îi încurajează pe membrii echipei lor să continue să învețe și să evolueze, oferindu-le oportunități de dezvoltare profesională.

Sunt empatici

Managerii care se disting din mulțime sunt adesea cei care înțeleg că echipa lor este formată din indivizi care provin din medii diferite și au experiențe și perspective unice. Aceștia sunt empatici față de colegii lor, ascultându-le preocupările și înțelegându-le nevoile. De asemenea, fac un efort pentru a se conecta cu membrii echipei lor la nivel personal, construind relații bazate pe încredere.

Sunt adaptabili

Managerii buni înțeleg că schimbarea este inevitabilă. Sunt persoane adaptabile, fiind capabile să își ajusteze abordarea și strategiile în funcție de necesități, pentru a face față circumstanțelor în schimbare. De asemenea, aceștia își ajută și încurajează membrii echipei să se acomodeze cu ușurință la noutate, creând o cultură a flexibilității și agilității.

Managerii de succes posedă un set unic de comportamente care îi diferențiază de ceilalți. Aceștia comunică eficient, conduc prin exemplu, dau dovadă de empatie față de membrii echipei, învață continuu și sunt adaptabili. Aceste comportamente contribuie la succesul echipelor lor, creând o cultură a încrederii, a colaborării și a responsabilității. Prin însușirea acestor comportamente, oricine poate deveni un manager excelent și-și poate conduce echipa spre succes.


Ți-a plăcut articolul despre cum arată profilul unui manager de succes? Citește și:

Interesul candidaților pentru joburile part-time e iar la cote înalte
Cu ce evenimente să închei această primăvară
Cele mai creative întrebări pe care să le adresezi candidaților


Citiți articolul original pe wearehr.ro

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat care aduna tot ce e mai bun din media de business din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (wearehr.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – contact@romaniahub.ro. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun comentariu
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.