Ce frici au candidații români când vor să-și schimbe jobuldoar 4 minute sa citesti articolul

fara frica

Pentru a-i atrage în echipa ta pe cei care se potrivesc e important să le înțelegi motivele care-i determină să aplice la anunțurile tale, dar și diversele frici cu care se pot confrunta pe parcursul procesului de recrutare. Pentru a-ți sări în ajutor avem o colecție interesantă de date strânse din cel mai recent studiu eJobs despre cele mai comune frici cu care se confruntă candidații români atunci când se află în pragul unei schimbări de carieră. Iar ca să-ți dezvăluim din start un pic despre lucrurile pe care le-am aflat: așteptările salariale prea mari, angajările „pe pile” sau lipsa de încredere în veridicitatea anunțurilor de angajare se poziționează în topul temerilor românilor.

Cu 5,9 milioane de aplicări până-n prezent, 2023 pare un an în care mulți își doresc o schimbare

Ce le pune totuși bețe în roate în acest demers? „Din păcate, în cazul a 22% dintre respondenți, încă mai există percepția că joburile cele mai bune sunt luate pe <pile>. 15,4% cred că au dificultăți în a obține jobul dorit pentru că au așteptări salariale prea mari și aproape la fel de mulți nu au încredere că anunțurile de joburi sunt adevărate. Următoarele obstacole de care se tem sunt lipsa de experiență, numărul insuficient de locuri de muncă disponibile în piață sau faptul că ar avea nevoie de consiliere profesională, dar nu știu la cine să apeleze. 12% dintre respondenți declară, pe de altă parte, că au încredere totală în ei înșiși și că nu întrevăd niciun fel de obstacol pentru a obține unui nou job”, spune Ana Călugăru, Head of Communications în cadrul eJobs, cea mai are platformă de recrutare din România.

Pe ce puncte forte mizează candidații români în recrutare

De la frici ne mutăm atenția și către punctele forte pe care candidații consideră că le posedă. La această întrebare, mai mult de trei sferturi dintre participanții la sondaj au pus experiența pe primul loc. 66% se caracterizează ca fiind foarte muncitori și cred că acesta este un alt aspect pe care angajatorii pun preț. 57% mizează pe o încredere puternică în ei înșiși și susțin că ea ar fi principalul lor atu o dată ce ajung la interviul de angajare. 45% includ pe lista punctelor forte studiile, 26% faptul că sunt carismatici și 25% faptul că au un CV bine pus la punct. 22% spun că vârsta îi ajută în acest sens și 20% cred că au șanse mai mari decât alți candidați pentru că se pregătesc foarte bine înainte de orice interviu.

„Cei care, dimpotrivă, simt că nu se află în cel mai bun moment al parcursului lor profesional, spun că, în cazul intrării într-un proces de recrutare, ar fi dezavantajați de faptul că nu au suficientă încredere în ei, că au prea multă experiență, argument asociat, de cele mai multe ori cu depășirea pragului de vârstă de 45 de ani, că nu sunt suficient de comunicativi ori că nu au studii superioare. Candidații se mai simt trași în spate de faptul că nu au competențe digitale avansate sau că sunt prea tineri și nu au acumulat experiență în domeniul în care și-ar dori să lucreze. Aproape 15% recunosc că sunt slab pregătiți din punct de vedere profesional, iar acest lucru îi împiedică să se angajeze”, detaliază Ana Călugăru.

Cu ce alte obstacole se mai confruntă candidații pe parcursul procesului de recrutare

Realizarea CV-ului este un alt pas care ajunge să ridice probleme pentru mulți candidați. Astfel, cei mai mulți se lovesc de faptul că au prea multă experiență pe care nu știu cum să o comprime. 24% nu știu ce format de CV să folosească, în timp ce 20% spun că, dimpotrivă, au prea puțină experiență, iar acest lucru le va face CV-ul să pară neconvingător. Sondajul a fost realizat în luna iulie a acestui an, pe un eșantion de 1.350 de respondenți. Dintre aceștia, 30,7% și-au schimbat locul de muncă o singură dată în ultimii doi ani, 13,2% de două ori, 7,1% de trei ori și 4,9% de patru ori sau mai mult. 44,1% nu și-au schimbat jobul niciodată în intervalul de timp menționat.


Ți-a plăcut articolul Ce frici au candidații români când vine vorba de schimbarea jobului? Citește și:
Cum să stai departe de telefon în vacanță
Ce efecte are minciuna la interviu?
Cum eviți epuizarea înainte de concediu


Citiți articolul original pe wearehr.ro

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat care aduna tot ce e mai bun din media de business din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (wearehr.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – contact@romaniahub.ro. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun comentariu
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.