Care sunt cei mai rezistenți acumulatori auto pentru mașina ta?doar 2 minute sa citesti articolul

repair man making car service

Atunci când cauți acumulatori auto rezistenți, este important să știi că există mai multe variante disponibile de luat în considerare. În funcție de nevoile tale și cele ale mașinii – cum ar fi pornirea mai eficientă a vehiculului sau dacă suportă sisteme audio mai puternice – durata de viață a unei baterii auto poate varia foarte mult. De asemenea, este nevoie să te asiguri că bateria pe care o alegi se potrivește perfect pentru mașina ta și pentru condițiile în care va fi utilizată cel mai mult.

Acumulatori auto plumb-acid – durată de viață și beneficii practice

O baterie auto plumb-acid nu este cea mai rezistentă baterie de mașină pe care o poți găsi, dar este cea mai accesibilă ca preț și cu siguranță are propriile calități. Acumulatorii auto mai noi, cu celule uscate, sunt mai practici și, într-o anumită măsură, mai durabili decât clasicele baterii plumb-acid cu celule umede, dar nici de la aceștia nu te poți aștepta la o durată de viață mai lungă de 4 ani. Partea bună a bateriilor plumb-acid este aceea că există multe versiuni disponibile din care poți alege pentru fiecare aplicație, nivel de performanță și număr de cicluri necesare. De asemenea, în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător, aceste baterii sunt cel mai ușor de reciclat, ceea ce le face să fie în topul preferințelor consumatorilor, în general.

Acumulatori auto deep cycle – o alegere viabilă?

Deși pare că bateriile auto deep cycle se numără printre cele mai durabile modele de acumulatori auto datorită capacității lor de a asigura un amperaj mai mare per ciclu, acest lucru nu este valabil atunci când ai nevoie să pornești și să conduci o mașină. Sunt mai degrabă potrivite pentru mașinile de golf sau pentru bărcile cu motor, dar pentru autoturisme este nevoie de o baterie deep cycle de putere foarte mare pentru a le putea porni. Bateria deep cycle trece, de regulă, destul de repede prin ciclurile sale și va putea asigura doar 300-400 de cicluri pe toată durata sa de viață. În funcție de model, un singur ciclu poate să nu dureze mai mult de o zi, ceea ce înseamnă ca o astfel de baterie nu va rezista mai mult de un an, perioadă ce este semnificativ mai scurtă chiar și decât a celor mai ieftine baterii auto clasice de pe piață.

Acumulatori auto pe bază de litiu – cea mai mare durată de viață

Noile tehnologii cu litiu-metal, care folosesc în principal fier și magneziu, sunt concepute pentru a rezista mai mult în timp decât o baterie auto obișnuită. În prezent, acești acumulatori auto sunt considerați a fi unele dintre cele mai durabile baterii auto, cu excepția bateriilor litiu-ion, care sunt utilizate numai în autovehiculele electrice sau în mașinile de curse foarte scumpe, pentru a oferi un plus de performanță. Este cunoscut faptul că durata de viață a bateriilor moderne cu litiu-metal și litiu-ion este mai mare de 5 ani, în funcție de model și de tipul de mașină folosit. Din păcate, bateriile auto pe bază de litiu sunt mult mai costisitoare decât cele plumb-acid sau unele baterii AGM, ceea ce nu le pune în fruntea listei de cumpărături a posesorilor de vehicule.

Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun comentariu
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.