Accenture va investi 3 miliarde de dolari în Inteligența Artificială pentru a accelera procesul de reinventare al cliențilordoar 4 minute sa citesti articolul

inteligenta artificiala

Accenture (NYSE: ACN) a anunțat astăzi o investiție de 3 miliarde de dolari pe o perioadă de trei ani în divizia sa Data & AI, oferind clienților din toate industriile posibilitatea să progreseze rapid, responsabil și să folosească Inteligența Artificială (IA) pentru a obține o creștere accelerată, eficiență și reziliență.

„Există un interes fără precedent în toate domeniile de inteligență artificială, iar investiția substanțială pe care o facem în divizia noastră Data&AI va ajuta clienții să treacă de la interes la acțiune și la valoare, într-un mod responsabil și cu exemple clare”, a declarat Julie Sweet, președinte și CEO, Accenture. „Companiile care construiesc o bază solidă de Inteligență Artificială prin adoptarea și extinderea tehnologiei acum, când aceasta este matură și oferă o valoare clară, vor fi mai bine poziționate pentru a se reinventa, a concura și a atinge noi niveluri de performanță. Clienții noștri operează în medii complexe și, într-un moment în care tehnologia se schimbă rapid, înțelegerea noastră profundă a soluțiilor din ecosistem ne permite să îi ajutăm să se orienteze rapid și eficient pentru a lua decizii inteligente.”

Investiția se bazează pe poziția de lider de peste zece ani a Accenture în domeniul Inteligenței Artificiale. Expertiza companiei cuprinde peste 1.450 de brevete și cereri de brevete în curs de examinare la nivel mondial și sute de soluții la scară largă pentru clienți, de la marketing la retail și de la securitate la producție. Accenture a încorporat IA în abordarea sa de furnizare a serviciilor, generând eficiență, perspective și accelerând valoarea pentru mii de clienți prin intermediul platformelor sale de top pe piață, precum myWizard, SynOps și MyNav.

Accenture a fost pionierul în dezvoltarea propriului cadru de inteligență artificială responsabilă, care acum face parte din modul în care Accenture își desfășoară activitatea pentru clienți, este inclus în codul de etică al companiei și stă la baza rigurosului său program de conformitate cu principiile inteligenței artificiale responsabile. Accenture lucrează în prezent cu mulți clienți la proiecte de inteligență artificială generativă, cum ar fi sprijinirea unui grup hotelier în gestionarea cererilor clienților sau a unui sistem judiciar în sintetizarea informațiilor despre procesele judiciare din sute de mii de documente complexe.

Anunțul de astăzi include o serie de investiții pe care Accenture le face pentru a ajuta companiile să dezvolte noi strategii, modele de operare și arhitectura digitală de bază de care vor avea nevoie pentru a valorifica inovația IA:

 • Accenture va investi în resurse, soluții pentru industrie, ventures, achiziții, talente și parteneriate de ecosistem, care vor aprofunda și dezvolta noi competențe și abilități pentru Inteligența Artificială cu rol de diagnosticare, predicție și generare.
 • Divizia Data & AI își va dubla personalul, ajungând la 80.000 de profesioniști, printr-un mix de angajări, achiziții și training.
 • Noul AI Navigator for Enterprise este o platformă generativă bazată pe inteligență artificială, care va ajuta clienții să definească cazuri de afaceri, să ia decizii, să parcurgă traseele de inteligență artificială, să aleagă arhitecturi și să înțeleagă algoritmii și modelele pentru a genera valoare în mod responsabil. Pornind de la eforturile proprii ale Accenture, platforma va include resurse menite să accelereze practicile responsabile de Inteligență Artificială și programele de respectare a conformității.
 • Accenture va crea acceleratoare pentru pregătirea în materie de date și inteligență artificială în 19 industrii distincte, precum și modele industriale și funcționale predefinite care să profite de noile capacități generative ale inteligenței artificiale.
 • Pentru a avansa în utilizarea inteligenței artificiale generative, Centrul pentru Inteligența Artificială Avansată este dedicat maximizării valorii acestei tehnologii la nivelul clienților și în cadrul Accenture. Acest lucru include cercetare și dezvoltare și investiții extinse pentru a reimagina furnizarea de servicii folosind capabilități generative și alte capabilități emergente de inteligență artificială.
 • Accenture va investi în relații noi și existente în cadrul ecosistemelor sale de cloud, date și inteligență artificială de top din industrie, pentru a reinventa tipul de muncă realizat pentru clienți. De exemplu, dezvoltatorii care folosesc modele pre-construite pentru a îmbunătăți prototiparea sau creatorii care construiesc medii virtuale dinamice care se pot adapta în funcție de schimbările din lumea reală.

„În următorul deceniu, Inteligența Artificială va fi o mega-tendință, care va transforma industriile, companiile și modul în care trăim și lucrăm, pe măsură ce Inteligența Artificială generativă va transforma munca realizată în 40% din timp”, a declarat Paul Daugherty, director executiv al grupului Accenture Technology. „Practica noastră extinsă de Data & AI reunește întreaga putere și amploare a Accenture în crearea de soluții specifice fiecărui domeniu, care îi vor ajuta pe clienții noștri să valorifice întregul potențial al IA pentru a-și remodela strategia, tehnologia și modul de lucru, generând inovație și valoare în mod responsabil și mai rapid ca niciodată.”


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat care aduna tot ce e mai bun din media de business din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (revistabiz.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – contact@romaniahub.ro. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
 • Niciun comentariu
 • Adauga un comentariu

  Newsletter

  Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

  PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.