White Image: Inflația favorizează piața de email marketingdoar 3 minute sa citesti articolul

white image email marketing

Piața de email marketing este favorizată de inflația ridicată, cunoscând o perioadă stabilă și o consolidare puternică. Care sunt motivele?

În acest context, aproape toate sectoarele de business accesează în prezent servicii de comunicare și promovare prin email cu scopul de a fideliza clienții și de a evita pierderi în vânzări, cererea fiind cu 10% mai mare în perioada ianuarie-iunie 2023 decât în perioada similară de anul trecut, arată o analiză White Image, una dintre cele mai mari companii de servicii de email marketing din România, care a încheiat 2022 cu o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro.

“Deși poate părea un paradox, piața de email marketing este favorizată de contextul economic actual și de inflația ridicată, având cereri aproape din toate industriile de business, industrii care anterior nu foloseau canalul de email marketing în strategia de comunicare și de creștere a business-ului. Cele mai recente cereri au venit din domeniile construcțiilor, auto, financiar, serviciilor de consultanță, companiile investind cu 15% mai mult anul acesta față de anul trecut în servicii de email marketing”, declară Grațiela Lupu, co-fondator White Image.

Astfel, ca volum de emailuri / SMS-uri trimise piața are o creștere ușoară, de 3%, în 2023 față de anul anterior, însă este înregistrată o creștere cu 27% a numărului de campanii trimise, ceea ce indică o creștere a segmentării audiențelor, lucru care se reflectă cel mai bine în creșterea ratelor de deschidere a mail-urilor (cu 7%) și de click (cu 3%).

Cele mai multe companii care folosesc email marketing-ul ca instrument de comunicare și promovare sunt din ecommerce, auto, finanțe-bănci, retail și construcții. Lunar, prin sistemul White Image, sunt trimise până la 60 de milioane de email-uri, cu scopul principal de a comunica și mai puțin de a vinde produse.

Cele mai mari creșteri ale volumului de email-uri sunt înregistrate de industria auto (140%), IT (102%) și servicii (25%), iar cea mai mare îmbunătățire a indicatorilor de performanță au înregistrat companiile de training și evenimente, cu creșteri de 14% ale ratelor de click, și cele din retail (creștere de 8% pentru rata de click).

“Interesul crescut pentru serviciile de email marketing este susținut de faptul că firmele vor să comunice intensiv cu clienții lor, email-ul fiind în prezent un canal de suport și de apropiere în relația cu clientul, pentru loializarea acestuia. De altfel, ca trend principal email marketing este folosit în cele mai multe cazuri cu scopul de informare și de educare și mai puțin de a promova produse. Un motiv pentru care în prezent este trimis un număr mai mare de email-uri din partea brandurilor este faptul că bazele de date sunt tot mai segmentate, pe categorii de consumatori, fiind abordată o comunicare mult mai personalizată”, explică Andrei Georgescu, co-fondator White Image.

Totodată, piața de email marketing este definită de două trenduri puternice: dorința de a avea mai multe date despre client disponibile în executarea campaniilor de comunicare directă, care în principiu sa transpune într-o integrare a soluțiilor de CRM în comunicare, dar și interesul de a implementa interacțiuni mai speciale în comunicările cu clienții care presupun integrări de componente video pentru explicarea unor produse mai complexe sau chiar jocuri pentru a crea o interacțiune mai puternică.

În acest context favorabil pieței de email marketing, în care are loc o mutare masivă a promovării și comunicării pe canalele de email și SMS marketing, pentru 2023, White Image estimează o creștere de 10% a business-ului și de aproximativ același procent al numărului de clienți.


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat care aduna tot ce e mai bun din media de business din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (start-up.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – contact@romaniahub.ro. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun comentariu
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.