Synaptiq crește suma din noua rundă de finanțare pe Seedblinkdoar 3 minute sa citesti articolul

synaptiq

Synaptiq, compania clujeană de software medical care a dezvoltat Mediq, soluția specializată în optimizarea tratamentului cancerului prin delimitarea tumorilor și a organelor la risc, a depășit targetul de 160.000 de euro, suma pe care a vizat-o inițial pe Seedblink, platforma de coinvestiții pentru start-upuri tech europene. Suma maximă acceptată de companie este de 300.000 de euro, iar runda este deschisă până luni, 8 mai 2023.

Investitorii interesați vor putea subscrie orice sumă, începând de la 2.500 de euro, primind acțiuni în cadrul Synaptiq, companie care este evaluată în această rundă la un total de 4,8 milioane de euro (pre-money). Campania este activă pe Seedblink aici.

În urmă cu o lună, Synaptiq anunța ca vizează o rundă de 600.000 de euro, din care 160.000 de euro pe SeedBlink și alți 440.000 de euro de la investitorii din runda precedentă (care au venit cu investiții de tip follow-on) și de la Fortech Investments, un partener nou și investitorul principal pentru runda actuală. Fortech Investments s-a alăturat celorlalți acționari principali ai Synaptiq: Cleverage VC, Gapminder VC și Daniel Istrate – angel investor.

„Această nouă rundă va fi utilizată pentru a finaliza Certificarea Europeana a soluției Mediq (n.r. soluția digitală dezvoltată de Synaptiq) și pentru a realiza studiul clinic complet necesar pentru acreditare. Acest lucru va permite implementarea Mediq în clinicile de radioterapie din toată Europa, în paralel cu dezvoltarea unor funcționalități noi în aplicație.”, spune Dragoș Dușe, fondator și CEO al Synaptiq.

Aceasta este a doua rundă de investiții pentru Synaptiq. Compania a reușit să atragă o investiție de pre-seed în valoare de 250.000 de euro în 2021 de la GapMinder VC – prin intermediul .În același timp, compania a primit un grant nerambursabil de 158.000 de euro din partea fondului norvegian Innovation Norway.

Soluția care care identifică tumorile în mai puțin de 5 minute

Synaptiq a fost fondată în 2020 la Cluj de Dragoș Dușe, Mihai Căta, Roxana Săbău și Diana Andrițchi. Întreaga echipă este formată din ingineri, specialiști în radioterapie și specialiști în business, cu studii și doctorate la facultăți din țară și străinătate, precum Universitatea din București, Amsterdam, Munich, Bristol și Heidelberg.

Echipa a dezvoltat Mediq, o soluție digitală de mare precizie și performanță, bazată pe procesarea datelor din imagistica medicală cu ajutorul Inteligenței Artificiale. Proiectată și dezvoltată în colaborare cu medici cu reputație și clinici de prestigiu, soluția reduce timpul necesar pentru identificarea și delimitarea organelor la risc și a tumorilor, de la o medie actuală de 2-4 ore la maximum 5 minute.

„Mediq le permite specialiștilor în radioterapie să identifice și să delimiteze într-un timp extrem de scurt tumorile și organele aflate în pericol, pentru a lua rapid cele mai bune decizii de tratament și a crește astfel șansele de supraviețuire pentru milioane de pacienți din întreaga lume. În Europa, un sfert dintre pacienții diagnosticați cu cancer care au nevoie de radioterapie nu beneficiază de tratament din cauza lipsei de personal medical, dar și a complexității și duratei lungi a procedurilor. Peste 20 de milioane de persoane din întreaga lume sunt diagnosticate anual cu cancer, jumătate dintre acestea având nevoie de tratament cu radioterapie”, adaugă Dragoș Dușe, Fondator și CEO al Synaptiq.

Cel mai important eveniment pentru radioterapie și oncologie din Europa și prezența la SelectUSA

Specialiștii în radioterapie care folosesc Mediq generează planuri de tratament cu 18% mai precise decât cei care folosesc instrumente convenționale, conform studiului clinic realizat de Synaptiq.

Compania va anunța rezultatele acestui studiu la ESTRO 2023, cea mai importantă conferință de radioterapie din Europa. Evenimentul este organizat de Societatea Europeană de Radioterapie și are loc între 12-16 mai în Viena.

În prezent, Synaptiq este prezent și la SelectUSA Investment Summit, eveniment care a facilitat, în edițiile trecute, investiții totale de peste 58 de miliarde de dolari și a reușit e să atragă anual mai mult de 1.200 de investitori, din aproximativ 80 de piețe internaționale.

Reprezentanții companiilor vor avea numeroase ocazii de networking și întâlniri cu investitori și reprezentanți locali, pentru a afla despre oportunitățile specifice de dezvoltare pentru afacerile lor pe teritoriul Statelor Unite. Synaptiq este unul din cele 9 startup-uri din delegația InnovX- BCR pentru evenimentul SelectUSA de anul acesta.


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat care aduna tot ce e mai bun din media de business din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (start-up.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – contact@romaniahub.ro. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun comentariu
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.