Robotizarea retailului, o tendință în creștere susținută de Robot Industriesdoar 3 minute sa citesti articolul

16 9 RobotIndustries 2

Robot Industries, unul dintre liderii în domeniul soluțiilor de robotizare și automatizare din România, a implementat în 2022, în premieră în marile lanțuri de retail din țară, mai multe proiecte robotizate de self-checkout cu roboți asistenți, și de cleaning, cu roboți din gama #Ecobot.

În cadrul acestor proiecte, Robot Industries a furnizat roboții RI Smart Greeting și RI Smart Service, proiectați pentru asistență în domenii precum HORECA și retail. Pentru serviciile de cleaning robotizat, Robot Industries oferă o varietate de soluții, precum modelele de roboți pentru curățare inteligentă din gama RI Robots, roboți de aspirare și dezinfecție, alături de mai multe modele de ultimă generație din gama #Ecobot.

Robotii asistenți furnizați de Robot Industries pot interacționa cu clienții din magazine și, grație funcției de asistență vocală cu care sunt dotați, le pot oferi informatii despre promoții sau alte noutăți și, de asemenea, îi pot însoți spre zonele de self-pay disponibile. Cu tehnologia AI integrată, roboții RI Smart Greeting și RI Smart Service sunt capabili să ofere ghidaj și chiar să poarte scurte dialoguri cu interlocutorii umani.

“Dezvoltarea acestui tip de proiecte în țara noastră, alături de parteneri importanți din retailul internațional, ne indică faptul că suntem cu toții pregătiți pentru aplicarea pe scară tot mai largă a soluțiilor de robotică. Aceste soluții au foarte multe avantaje – de la îmbunătățirea experienței cumpărăturilor, până la eficientizarea proceselor interne din magazin și, nu în ultimul rând, la optimizarea considerabilă a costurilor.”  a declarat Sergiu Spînu, Director General Robot Industries România.

Introducerea roboților asistenți în procesele de plată în rețelele de magazine are ca avantaj major reducerea timpului pe care clienții îl petrec la casa de marcat în așteptarea plății produselor și evitarea supra-aglomerării personalului. Pe lângă aceasta, preluarea de către roboții asistenți a sarcinilor de ghidaj și însoțire la case, conduce automat și la îmbunătățirea, per total, a experienței clientului în magazin – aceasta devenind mult mai atractivă, iar fluxurile mult mai bine organizate.

Robot Industries 3

“La nivel European, soluțiile robotice în industria de retail reprezintă un segment tot mai activ, mai ales în țările dezvoltate, și deși la început de drum în România, cererea pentru aceste soluții se află într-o creștere exponențială. Comparativ cu anii precedenti solicitarile de robotizare au crescut considerabil și datorită faptului că antreprenorii au început să înțeleagă beneficiile, stabilitatea și potențialul pe care le au soluțiile de automatizare și robotizare. Estimăm că în 2023, cererea pentru proiecte robotizate în industria de retail va continua să crească la un nivel comparativ cu acest an”, a adăugat Sergiu Spînu.

Roboții asistenți folosiți în proiectele de self-checkout implementate de Robot Industries   sunt dotați cu tehnologie de ultim moment care le permite să navigheze autonom cu o precizie sporită, să evite obstacolele, să interacționeze vocal cu clienții având și funcții de promoter. Totodată, aceste modele au capacitatea de colaborare concomitentă cu alți roboți RI Smart Service.

Proiectele de curățenie robotizată sunt implementate cu modele #Ecobot de ultimă generație, dotate cu tehnologie AI, unice în țară. Printre acestea se numără Ecobot30, Ecobot40, Ecobot50, Ecobot75, Ecobot111 sau Phantas care pot asigura între 450 m și până la 5000 m de spațiu curățat pe oră.

Despre Robot Industries

Robot Industries este o companie românească ce a adunat peste 10 ani de expertiză în domeniul rețelisticii și securității, roboticii si automatizarilor, impunându-se drept unul dintre principalii funizori de automatizari industriale și roboți colaborativi din țară, distribuitor al unor branduri de top la nivel Mondial: precum ESTUN- roboţi industriali pentru paletizare, sudură și bending; JAKA-roboţi colaborativi; Ecobot- roboţi de curăţenie sau seria RI de roboţi dedicaţi segmentului HoReCa, dezvoltaţi în România.

Soluţiile din portofoliul Robot Industries au aplicabilitate într-o varietate de industrii, de la cea automotive, la industria alimentară, a lemnului, metalurgică, HoReCa, agricultură, logistică și depozitare, dar și spaţii comerciale. Compania s-a specializat în dezvoltarea de aplicaţii robotizate precum sudură, vopsire, paletizare, bending, pick&place, asamblare, frezare 3D, șlefuire.

Robot Industries este în prezent unul dintre liderii pieței de robotică și automatizări din România, dar și din Sud Estul Europei, reușind să unească sub egida #RobotizamRomania cele mai experimentate companii din domeniu cu un număr record de proiecte implementate cu succes în ultimii trei ani.

Pentru mai multe informații despre Robot Industries, vă rugăm accesați: www.robotindustries.ro
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/robot-industries-international/
Facebook: https://www.facebook.com/robotindustries.ro

Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Alții au citit și...

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.