Google și felul în care acesta penalizează este pentru mulți un mister. Dacă experții în domeniul SEO vor știi exact care sunt sancțiunile comune pe care le poți primii atunci când încalci unele dintre regulile Google se poate totuși întâmpla să te trezești cu o penalizare și să te întrebi de unde și cum.
Mai jos am creat o listă de sancțiuni ce se pot aplică de către Google, cum să le prevenim și cum să ne revenim după acestea. Mai exact, ce să facem ca să nu suferim prea mult timp de pe urma diverselor sancțiuni pe care am putea să le primi de la cel mai important motor de căutare din lume, Google.
Cloaking
Această tehnică presupune că atunci când un utilizator accesează o pagină din rezultatele întoarse de motoarele de căutare rezultatul pe care îl primesc și îl descoperă nu are nicio legătură cu ceea ce au căutat. Acesta este un gest pe care nu trebuie să îl faci niciodată.
Dacă, însă ți s-a întâmplat va trebui să descoperi ce anume face motorul de căutare să interpreteze pagina ta ca fiind cumva ascunsă. Folosește Google Console pentru a descoperi care sunt acele pagini ce afectează scorul tău și verifică/îndreaptă toate redirecționările.
Imagini ascunse
Așa cum am evidențiat la punctul de mai sus, conținutul ascuns nu trebuie să existe pe site-ul tău. Imaginile considerate ascunse sunt de foarte multe ori greșit evaluate ca fiind ascunse pentru că cei care au creat site-ul nu au realizat că sunt două sau mai multe imagini suprapuse. Trebuie totodată ca de fiecare dată când creezi o redirecționare să te asiguri că această trecere este logică, nu este forțată și are legătură cu imaginea creată.
De fiecare dată când schimbi cea legat de o imagine de pe site-ul tău asigură-te că ai verificat toate aspectele aceștia: link-uri interne, backlink-uri, etc.
Text ascuns sau prea multe cuvinte cheie
De multe ori este posibil să nu realizezi că textul articolelor tale au părți ascunse sau includ prea multe cuvinte cheie. Atunci când creezi un articol, indiferent de forma sa, este foarte posibil să nu realizezi că ai folosit prea multe cuvinte cheie. Poate că nu ești un mare scriitor și nu ai realizat că ai repetat „bijuterii de aur” de 50 de ori. Google nu știe cine ești și ce pregătire ai, așa că va penaliza orice încercare ce i se pare suspectă.
Servicii de găzduire „gratuite”
Da, știu, este foarte atractivă oferta care îți propune găzduire gratis cu „doar câteva reclame”. Această capcană nu este una în care poate să cadă o afacere cu ceva experiență online. Dar, dacă ești la început de drum și vrei să reduci costurile la minimum vei fi extrem de fericit că există un serviciu de găzduire gratuit.
Ok, există servicii ieftine de găzduire, dar, gratuite, este clar o problemă aici. De cele mai multe ori aceste probleme se traduc prin reclame de tip spam de fiecare dată când un utilizator încearcă sa acceseze pagina ta.
Soluția este una simplă: schimbă furnizorul!
Conținut de dragul conținutului
Este una dintre cele mai întâlnite probleme legate de penalizările Google. Există o presiune clară a experților SEO care subliniază non-stop că este nevoie de cât mai mult conținut pentru a avea cât mai mulți vizitatori. Această presiune nu face altceva decât să creeze conținut fără nicio valoare.
Google ia în considerare acele variante de conținut care aduc în ecuație noutatea. Nu, nu trebuie să creăm o variantă complet nouă, ci doar să studiem respectiva problemă și să ne afișăm problema.
Spam creat de utilizatori
Este posibil să te pomenești cu postări pe site-ul tău sau pe mediile de socializare pe care ești activ cu reclame sau referințe create de diverșii utilizatori. Există instanțe în care cei ce comentează sau interacționează cu tine nu au nicio legătură cu conținutul tău și comentează doar pentru a aduce trafic către ei.
Pentru a îndrepta această problemă nu trebuie să faci altceva decât să verifici în mod constant ce comentarii se publică pe site-ul tău sau să creezi un proces de validare pentru publicarea comentărilor.
Încălcarea regulamentelor Google
Pentru că mediul online este un punct de start pentru a crea probleme din toate punctele de vedere, Google creat o serie de reguli, regulamente ce reglează multitudinea de probleme legate de postări sau pagini care se leagă sau au legătură cu:
- instigarea la violență
- conținutul potențial periculos
- conținutul indecent
- conținutul vulgar sau profan
- conținutul cu caracter manipulator
- conținutul ce instigă la ură
Este foarte posibil să nu realizezi că ceea ce ai publicat se poate să nu adere la variabilele de mai sus, dar există întotdeauna momentul în care te întrebi de ce ești pe pagina trei în loc de unu, la rezultatele în SERP. Știi foarte bine ă ceea ce ai creat este extraordinar, deci poate că ceea ce ai decis să publici contravine cumva regulilor Google.
Adauga un comentariu