LGES va construi o nouă fabrică de baterii pentru mașini electrice în Europadoar 2 minute sa citesti articolul

baterii masina electrica

LG Energy Solution (LGES), unul dintre cei mai mari producători de baterii pentru mașini electrice din lume, și-a anunțat intenția de a construi o nouă fabrică în Europa.

Anunțată odată cu planurile de dezvoltare ale companiei pe termen mediu și lung, intenția de a construi o nouă uzină de baterii în Europa se află în fază căutării unui amplasament.

„Capacitatea de producție actuală este bazată mai mult în Asia (59%) și Europa (34%), comparativ cu America de Nord (7%). Ne propunem să creștem capacitatea de producție în America de Nord la 45% până în 2025, permițând astfel un portofoliu global de operațiuni echilibrat de 45% în America de Nord, 35% în Asia și 20% în Europa”, au explicat oficialii LGES.

În prezent, compania produce baterii pentru grupuri importante din industria auto precum Volkswagen AG, Ford Motor, General Motors sau Stellantis, însă viitoarea uzină din Europa va avea ca obiect de activitate bateriile cilindrice pe care le furnizează mărcilor americane Tesla și Lucid.

Decizia LGES de a construi o nouă uzină în Europa, pe lângă cea deja deținută în Polonia, vine pe fondul unor estimări optimiste privind viitorul mașinilor electrice.

„Odată cu reducerea deficitului de semiconductori și cu planurile clienților noștri de a lansa noi modele, precum și cererea solidă de vehicule electrice venită din rândul clienților, ne așteptăm la creștere a vânzărilor de baterii cilindrice chiar din a doua jumătate a acestui an”, a declarat Lee Chang Sil, directorul financiar al LGES.

Compania nu a dezvăluit nici suma pe care plănuiește să o investească în viitoarea unitate de producție din Europa, nici capacitatea acesteia și nici intervalul de timp în care va fi construită. Cu atât mai puțin locul în care va fi amplasată.

Cert este că, deși țara care va găzdui viitoarea uzină de baterii LGES nu pare a fi stabilită, există contacte cu mai multe guverne din Europa. La începutul lunii iulie, Kwon Young-soo, directorul executiv al LGES s-a aflat în Europa, unde, la nivel declarativ, a verificat progresele uzinei de baterii deja existente de la Wroclaw, Polonia.

Totuși, în zilele petrecute în Europa, au fost confirmate întâlniri ale lui Kwon Young-soo cu șefi ai companiei Siemens, dar și cu alți „parteneri-cheie”. Siemens este compania cu care LGES își digitalizează producția de baterii.

Aceasta a fost prima vizită a CEO-ului LGES în Europa, după preluarea mandatului în luna octombrie a anului trecut.


Citiți articolul original pe economica.net

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară.Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (economica.net) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.