YouTube îmbunătățește căutarea cu previzualizări de capitole și recomandări mai bune pentru videoclipurile tradusedoar 2 minute sa citesti articolul

youtube functii noi

YouTube a anunțat astăzi două actualizări de funcții pentru a facilita găsirea conținutului pe care îl cautăm pe platformă. Aceasta include funcții de căutare vizuală dar și descoperirea mai ușoară a videoclipurilor în limbi străine care au subtitrări în limba locală a utilizatorului.

Căutarea vizuală pentru mobil

Pe desktop, utilizatorii YouTube pot trece deasupra miniaturii unui videoclip și pot viziona un scurt clip redat. Această funcționalitate se va extinde acum la telefonul mobil, cu posibilitatea adăugată de a răsfoi capitolele dintr-un videoclip. Din pagina de căutare, utilizatorii pot sări direct la capitolul care îi interesează cel mai mult.

„Să presupunem că sunteți în căutarea unei rețete bune de a face paine și doriți să lucrați la tehnica dvs. de frământare a aluatului. Cu aceste noi rezultate ale căutării, puteți vedea toți pașii din videoclip, de la pregatirea ingredientelor si până la scoaterea pâinii din cuptor – dar acum aveți posibilitatea treceți direct la capitolul despre frământare ”, a scris Pablo Paniagua, Director of Product Management, într-un postare pe blog.

Recomandari de videoclipuri în alte limbi cu subtitrări

Cealaltă actualizare YouTube este utilizatorul poate primi recomandări de videoclipuri în alte limbi, atât timp cât videoclipul are subtitrări disponibile în limba sa. Așadar, pentru a extinde exemplul nostru de mai sus cu reteta de paine, dacă vorbești islandeză și nu găsești un tutorial bun de făcut pâine în limba islandeză, YouTube va putea sa iti recomande un tutorial în limba engleză cu subtitrări în islandeză.

Deși YouTube are multe videoclipuri, acestea nu acoperă întotdeauna fiecare subiect în toate limbile. Și astfel YouTube lucreaza in a gasi noi modalități de a face informațiile mai accesibile și mai incluzive pentru toți utilizatorii la nivel global.

În rezultatele căutării vor fi prezentate si videclipuri din alte limbi insa cu subtitrări, titluri și descrieri traduse automat atunci când conținut relevant în limba locală nu este disponibil. Aceasta înseamnă că cineva din Thailanda poate afla despre fizica cuantică de la un profesor de la MIT sau spectatorii din Brazilia pot explora Marele Canion de acasă, cu subtitrări în limba lor locală. Pentru început, YouTube va completa rezultatele căutării cu videoclipuri în limba engleză, dar intenționează să se extindă în mai multe limbi.

„Este posibil ca nu toate căutările să aibă suficient conținut video de înaltă calitate sau relevant pentru a aborda pe deplin ceea ce căutați”, a explicat Paniagua.

Astfel in India și Indonezia, YouTube testează, de asemenea, o functie pentru a completa rezultatele căutării cu linkuri către alte site-uri cu continut video din Căutarea Google.

Chiar și la sfârșitul anului trecut, Google (compania mamă a YouTube) a experimentat o funcție de căutare mobilă care ar recomanda videoclipuri în formă scurtă de pe TikTok și Instagram. Dar, videoclipul s-ar deschide în cadrul motorului de căutare pentru a menține utilizatorii pe Google, mai degrabă decât să deschidă aplicațiile TikTok sau Instagram.

Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.