Coral Travel – unul dintre jucătorii importanţi din turism în Europa, îşi consolidează poziţia pe piaţa din România, care devine tot mai atrăgătoare pentru investitorii străinidoar 6 minute sa citesti articolul

Akin Bektas coral travel

Anul 2023 a marcat intrarea pe piaţa din România a unuia dintre cele mai puternice holdinguri din Europa, cu activităţi dedicate în sfera turismului – Coral Travel Group, prezent în 22 ţări şi care gestionează an de an vacanţele a peste 3 milioane de turişti din întreaga lume. Această extindere strategică reprezintă o bornă importantă pentru dezvoltarea grupului.

După doar un singur sezon de operaţiuni desfăşurate în ţara noastră, Coral Travel intră direct în topul touroperatorilor din România şi are planuri mari pentru turiştii români. Încurajată de apetitul crescut al românilor pentru călătorii şi având perspectiva unui sezon estival 2024 care va depăşi semnificativ perioada pre-pandemică ca număr de turişti, compania îşi propune să dezvolte afacerile locale, să crească numărul de destinaţii din portofoliu şi să aducă noi investiţii în piaţa din România.

Apetitul turiştilor români pentru vacanțe va atinge apogeul în 2024

Potrivit primului barometru mondial al World Tourism Organization (UNWTO) din acest an, turismul internațional a încheiat anul 2023 la 88% din nivelurile pre-pandemice, însumând peste 1,3 miliarde sosiri internaționale. Mai mult decât atât, toate proiecţiile indică faptul că 2024 va fi probabil cel mai bun an din istoria turismului la nivel mondial.

În acest context, şi România se înscrie în trendul internațional şi, după un an 2023 cu creşteri semnificative ale călătoriilor de leisure în cele mai iubite destinaţii – Turcia, Grecia, Egipt, Spania, Bulgaria – există toate premisele pentru ca sezonul estival din acest an să fie unul de excepţie.

Începutul anului 2024 ne găseşte extrem de optimişti în ceea ce priveşte activitatea filialei din România a Coral Travel. Suntem entuziasmaţi că după un prim sezon provocator, dar victorios, am reuşit să organizăm vacanţele a peste 40.000 de turişti români, care ne-au oferit votul lor de încredere încă din primele luni de existenţă în această piaţă. Ne mândrim cu acest prim sezon în România, care, deşi început destul de târziu din punct de vedere comercial – operaţiunile nostre în România fiind lansate în martie 2023, fără a beneficia aşadar de un volum semnificativ de vânzări Early Booking – a fost unul reuşit, impunându-ne direct în topul touroperatorilor din România”, declară Akin Bektaş, General Director, Coral Travel România.

Compania are planuri mari pentru vacanţele românilor în următorul sezon estival, extinzându-şi portofoliul de produse şi crescând cu peste 50% numărul de locuri pe cursele charter cu avionul, comparativ cu sezonul anterior. “În acest an vom continua operarea pe destinaţiile consacrate în rândul turiştilor români: Antalya (Turcia), Hurghada (Egipt), Insula Creta şi Insula Rodos (Grecia) şi Tunisia, dar am adăugat şi două noi destinaţii foarte râvnite de turiştii europeni şi pe care ne propunem să le dezvoltăm şi în România – Bodrum şi Dalaman, riviera turcească fiind extrem de ofertantă pentru toate tipurile de vacanţe. De asemenea, vom avea un program extins de operare şi pentru perioada de toamnă-iarnă, adăugând inclusiv destinaţii exotice precum Maldive, Zanzibar, Dubai sau Thailanda”, adaugă Akin Bektaş.

Totodată, compania anunţă că extinde şi operarea curselor charter de pe mai multe aeroporturi din România, având disponibile pentru vara acestui an pachete de vacanţă cu zboruri directe din 10 oraşe diferite: Bucureşti, Cluj Napoca, Timişoara, Iaşi, Suceava, Oradea, Arad, Sibiu, Craiova, Baia Mare.

Portofoliu 2024 Coral Travel

Turcia îşi consolidează poziţia fruntaşă în rândul destinaţiilor de vacanţă şi în acest sezon estival

Tendințele anului 2024 în materie de destinaţii turistice s-au profilat deja, având în vedere că românii aleg să îşi planifice vacanţele cu mai mult timp în avans, beneficiind astfel de reduceri semnificative de până la 50-60%, în regim Early Booking. Destinațiile alese de români pentru vacanţa de vară din acest an continuă tendințele ultimei perioade. “Antalya ocupă primul loc în topul preferințelor turiştilor care au ales pachetele Coral Travel, urmată de Egipt – o destinaţie extrem de ofertantă atât în extrasezon, cât și în sezonul estival. Datorită cererii crescute am şi luat decizia de a da start anul acesta sezonului charterelor încă din prima săptămâna a lunii aprilie”, adaugă Akin Bektaş.

Cu toate că a crescut numărul de cereri, tarifele oferite de agențiile de turism pentru vacanțe all inclusive, la hoteluri de 4 și 5 stele, pe malul mării, sunt foarte avantajoase şi adaptate pentru toate buzunarele. Reducerile în system Early Booking vor continua şi în luna martie. Astfel, un pachet complet cu zbor, cazare şi transfer la hotel în Antalya începe de la doar 272 euro/persoană.

În ceea ce priveşte hotelurile alese preponderant de români în Turcia, se observă şi aici un focus mai mare pentru hotelurile cu un raport optim calitate-preţ, în regim all inclusive, amplasate pe plajă şi care oferă facilităţi dedicate familiilor cu copii. “Reuşim să ne diferenţiem semnificativ pe piaţa din România, prin faptul că suntem un touroperator complet, avem tot lanţul de servicii turistice asigurate intern, “all-in-one”, prin puterea Coral Travel Group, care deţine mai multe divizii, printre care agenţii locale în 14 destinaţii turistice de top (prin Odeon Tours), dar şi 3 lanţuri hoteliere de top (prin Coral Group Hotels) – Marvida, Seven Seas şi Xanadu – care numără 26 de unităţi hoteliere în Turcia, Egipt, Grecia, Tunisia şi Vietnam. În plus, suntem bucuroşi să anunţăm că începând cu vara acestui an, în cele mai populare hoteluri Coral Group din Turcia, sub conceptul Coral Family Club vom oferi programe educaţionale şi de animaţie pentru copii în limba română”, completează Akin Bektaş.

coral travel

Parteneriatele strategice şi o doză de curaj par a fi reţeta succesului în turism.

Una dintre provocările majore ale touroperatorilor locali în ultima perioadă pare a fi găsirea partenerilor aviatici pentru organizarea curselor charter, deoarece companiile aeriene prezente pe piaţa locală se concentreaza tot mai mult pe curse de linie, iar numărul aeronavelor disponibile este limitat. În acest context, Coral Travel a reuşit în anul 2023, să iniţieze şi să dezvolte un parteneriat strategic important cu unul dintre jucătorii în ascensiune din piaţa companiilor aeriene locale – compania Fly Lili – alături de care operează cea mai mare parte a curselor charter şi în acest sezon.

În plus, încă din primul an de operare, Coral Travel alături de Fly Lili au avut îndrăzneala de a ieşi din tipare şi de a organiza toate cursele charter din Bucureşti de pe Aeroportul Băneasa. Un aeroport aflat o lungă perioadă în reabilitare, aşadar în afara circuitului comercial şi care astfel a fost redat turismului. “Ne bucură nespus că am reuşit încă din 2023 să revitalizăm un frumos aeroport monument al României şi să îl reintroducem în circuitul turistic. Aeroportul Băneasa oferă numeroase beneficii turiştilor noştri prin prisma proximităţii de centrul orașului, dar mai cu seamă datorită faptului că este mult mai liber comparativ cu Aeroportul Otopeni şi asta reduce timpii de aşteptare pentru pasageri atât la check-in, cât şi pe tot parcursul îmbarcării / debarcării”, mai spune Akin Bektaş.

Despre Coral Travel

Cu o bogată experiență de peste 30 de ani în domeniul turismului la nivel internațional, Coral Travel se impune ca brand de top în industrie, iar începând cu anul 2022, Coral Travel Group (cunoscut anterior sub denumirea de OTI Holding) a inaugurat o filială nouă în România – Coral Travel România.

Înființat în 1992 în Turcia, grupul a avut o evoluție continuă, iar astăzi desfăşoară activităţi diverse din domeniului turismului şi conexe în 37 de companii din 22 de țări, gestionate de o echipă profesionistă ce numără aproximativ 5.000 de angajați din 25 de naționalități diferite.

Coral Travel Group activează în diverse sectoare precum: servicii de turoperare, agenții de turism, servicii de cazare şi administrare hotelieră, servicii şi asistență turistică la destinaţie, aviație, tehnologia informației și consultanță în securitate.

Coral Travel, turoperator de renume în Europa Centrală şi de Est, reprezintă brandul principal al grupului și operează propriile agenții organizatoare în 13 țări, inclusiv Germania, Polonia, Cehia, Elveția, Ucraina, Letonia, Lituania, Estonia, Turcia și România. Ne mândrim cu contribuția semnificativă avută în crearea unor experiențe de neuitat călătorilor din întreaga lume. În ultimul an, am beneficiat de încrederea unui număr impresionant de peste 3 milioane de turiști, iar de-a lungul timpului Coral Travel a organizat vacanțele a peste 30 de milioane de călători.

Cu o echipă dedicată și profesionistă, Coral Travel Romania se angajează să ofere servicii de excelență și experiențe memorabile clienților. Viziunea noastră principală este aceea de a ne remarca în cadrul select al liderilor din piața de turism locală, prin oferirea de pachete turistice inovatoare, adaptate cerințelor și dorințelor variate ale călătorilor. Suntem mândri de valorile noastre fundamentale, orientate către satisfacția clientului, integritatea și inovația constantă.

În calitate de membru al Coral Travel Group, ne angajăm să redefinim standardele serviciilor turistice din România, consolidându-ne poziția de jucător-cheie pe piață.

Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.