Cele mai bune startup-uri agritech premiate la Nextceleratordoar 2 minute sa citesti articolul

Nextcelerator

Acceleratorul Nextcelerator, susținut de Seedblink, Agricover și Microsoft for Startups a ajuns la final. Câștigătorii sunt Ullmanna, un startup agritech din Cehia, Verdefood și Proofminder.

Programul Nextcelerator a inclus sesiuni de mentorat pentru a diagnostica problemele și a identifica oportunitățile pentru startup-uri. În total au fost 10 finaliști care au avut acces la mentorat în grup, dar și la sesiuni 1 la 1 pentru a dezvolta un plan de business funcțional și o direcție de afaceri corectă pentru lansare. La finalul programului, startup-ul ceh a câștigat, iar pe locul 2 s-a clasat Verdefood din România.

Ullmanna a dezvoltat un produs hardware care se atașează la tractoare pentru a tăia buruienile. Produsul detectează planta și decide dacă să o taie sau nu. Oferă o soluție viabilă la erbicidele tradiționale și reduce timpul petrecut pentru plivirea culturilor.

Despre Verdefood am povestit pentru prima oară pe start-up.ro în acest articol.

Verdefood este un marketplace din România care conectează fermierii din București și Cluj-Napoca cu cei care au nevoie de fructe și legume proaspete. De asemenea, Verdefood le oferă fermierilor și un sistem prin care să-și îmbunătățească procesele de aprovizionare.

Proofminder, locul 3 la Nextcelerator, este o platformă din Ungaria de agricultură de precizie prin inteligență artificială. Monitorizează totul printr-o platformă SaaS conectată la drone.

În total 50 de startup-uri agritech din Europa Centrală și de Est au aplicat la Nextcelerator. Proiectele au variat de la marketplace-uri, agrifood, optimizări ale fermelor. Majoritatea dintre cei care au aplicat au trecut de faza de MVP și sunt în zona de venituri.

„Nextcelerator a fost creat pentru a recunoaște și susține fondatorii și soluțiile inovatoare care contribuie la un model sustenabil de agricultură în CEE, sectorul fiind unul dintre pilonii dezvoltării economice a regiunii. Am fost impresionați de motivația lor, de pitch-uir, dezvoltare și de viziunea fondatorilor”, a spus Andrei Dudoiu, Managing Partner la SeedBlink.


Citiți articolul original pe start-up.ro

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară.Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (start-up.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – contact@romaniahub.ro. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun comentariu
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.