Cum puteți să vă maximizați potențialul pe Facebook? Când postați conținut care generează o mulțime de atenție organică, următorul pas este să vă sporiți expunerea la un public mai mare. Acest lucru îl putem face prin reclamele plătite, pe platforma Facebook. Nu vă folosiți de butonul Boost Post, deoarece el poate fi foarte dezamăgitor dar și slab din punct de vedere al perfomanței și al obiectivului final.
Dorința promovării pe paginile dumneavoastră Facebook Business începe cu un post inițial, sau o poză. Apoi selectați o postare, stabiliți un buget, iar postarea este partajată automat cu un anumit public de utilizatori Facebook.
Postările promovate sunt utilizate în mod regulat de multe întreprinderi mari, mici, mijlocii și comercianți. Multe firme și specialiști în marketing nu au încercat încă această formă de marketing. Unele postări promovate par a fi prea dificil de realizat câteodată și de aceea sunt evitate. Cu toate acestea, aceasta este metoda adecvată de promovare a companiei, serviciilor, produselor și vizibilității dumneavoastră în mediul online.
Promovarea pe Facebook reprezintă una din cele mai mari oportunități de marketing de pe piață pentru industriile mici și mijlocii dar și a companiilor mari. Putem spune de la început, faptul că trebuie o documentare mai aprofundată și exactă a ustensilelor puse la dispoziție de Facebook Marketing, pentru a ajunge la țelul dorit, în campania dumneavoastră de marketing online.
Date Facebook raportau în anul 2020 un numar de 2.8 miliarde de utilizatori activi și numărul total al ecosistemului Facebook-Instagram-Whatsapp-Messenger ar fi de 3.3 miliarde de persoane, în creștere continuă de la lansarea oficială a Facebook, în 2008. Veniturile platformei venite din reclamă tot în anul 2020 erau de 86.000.000.000 $. Creșterea acestor cifre din nou, este exponențială și în continuă creștere de la an la an.
EdgeRank este algoritmul lui Facebook pentru a determina în mod clar și corect ce ar trebui și ce ne apare în Feed-ul nostrum (perete), încearcând să-și dea seama ce ne interesează mai mult și ne arată în acest fel diferite postări, poze sau videoclipuri, inclusiv reclame. Acest algoritm, functionează după un principiu în care orice postare care devine mai veche, este arătată din ce în ce mai puțin, iar Facebook, prin politica Cookies (pe care am bifat-o cu DA la începutul călătoriei în lumea social media, ne poate urmări pe alte website-uri pentru a-și da seama de comportamentul nostru și a ne crea diferite scenarii și interese față de o pagină.
Facebook Boost Post versus Promoted Post (Postare Promovată)
Un lucru important pe care trebuie să îl reținem este acela că butonul de Boost Post crează o campanie în funcție de interacțiunile postului, acest lucru însemnând de fapt reacțiile, comentarile dar și distribuirile. După ce introduceți selectarea audienței, bugetul, metoda de plată dar și durata, trebuie doar să așteptați să se termine banii, sau timpul alocat și să trageți concluziile necesare campaniei create.
Postarea Promovată în schimb, se folosește de mai multe ustensile și vă dă voie să alegeți un spectru mai larg de operabilitate în domeniul creării reclamelor pe Facebook. Pentru a crea o campanie de marketing adecvată, folosim Gestionarea Reclamelor (Ads Manager) de pe platforma Facebook. În panul de comandă putem găsi ustensile precum comportamente și date demografice înspre a targeta un anumit public, crearea de audiențe și folosirea lor când este nevoie, în funcție de campanie, cât și convertirea urmăririi pixelilor (Facebook Pixel). Nu uitați de funcția Insights (care vă ajută să analizați datele de reach ale paginii cât și îmbunătățirea lor).
Ce trebuie să postezi
De obicei cele mai promovate și reușite postări sunt cele în care promovăm content-ul unei companii sau reducerilor/vânzărilor sale, sau discount-uri/cupoane dar și reclame în care promovăm produse, sau pentru a trimite clientii direct la business-ul dumneavoastră online sau offline.
De exemplu, un post poate conține o promovare a unui concurs care are la baza oferirea unor instrumente de servit și preparat ceai. Prin postul dumneavoastră, trebuie să oferiți publicului un set de acțiuni pe care să le întreprindă (pentru a ajunge în posesia premiului). Aceste seturi de acțiuni pot fi de genul să dați like la pagină, apoi să dați share, iar într-un final să intrați pe website-ul afișat (special pregătit pentru acest tip de concurs) pentru a vă înscrie pentru mai multe șanse de câștig. Utilizatorul/Clientul trebuie să întreprindă niște acțiuni, care cu ocazia postului promovat, se distribuie automat și la alți utilizatori, dezvoltând un public impresionant și larg care poate lua parte la Call-to-action (acțiunea propriu-zisă). Oamenii pe Facebook caută diversitate și informații utile.
Elemente Vizuale
Există o mulțime de moduri de a crește implicarea în postările tale; trebuie să vă asigurați că îi promovați pe cei care stârnesc cea mai multă zarvă, conversații, atenție. Descrieriele de fotografii, meme-urile, și videoclipurile sunt printre cele mai populare forme de postări pe Facebook. Întrebările care sunt atractive și care au un îndemn clar sunt ideale și benefice.
Promovarea unui post deja existent
După ce postarea sau postările inițiale au fost publicate pe pagina dumneavoastră, ar trebui să așteptați câteva ore. Acest lucru crește probabilitatea ca conținutul să fie văzut organic de catre oameni. De asemenea, vă permite să verificați partea de Inisght (informații despre activitatea recentă a unui post) fiind simplu de observat care postări câștigă cele mai multe vizualizări, implicare și clicuri. Utilizați aceste informații, precum și datele individuale de postare, pentru a decide ce postări să promovați.
Bugetul Reclamelor
Începeți cu o mică investiție atunci când vine vorba de promovarea blogului dumneavoastră, deoarece acest lucru vă va oferi rezultate bune, cu siguranță. Cu cât bugetul este mai mare, cu atât este mai mare numărul de persoane care vă vor vedea anunțul. Începeți cu un buget de 50 USD sau mai puțin dacă sunteți o afacere mică cu până în 1.000 de aprecieri pe pagina de Facebook. Țineți evidența progreselor dumneavoastră și evaluați informațiile și avantajele campaniei, paginii și afacerii dumneasvoastră.
Din păcate, multă lume nu ajunge la rezultatele dorite prin reclamele Facebook deoarece nu stăpânește suficient platforma și conceptele de marketing din spatele acestor reclame, de aceea trebuie multă răbdare dar și cunoștințe dobândite prin cercetarea pieției cât și a altor factori. Returul investiției din reclame poate fi foarte mare, dacă îi alocăm algoritmului destul timp să învețe despre avatarul clientului nostru ideal, folosind în mod corect retargeting-ul (reselectarea audientei și adaptarea sa continuă).
Adauga un comentariu