România ar putea atrage noi investiții în volum de până la 2 miliarde de eurodoar 2 minute sa citesti articolul

romania ar putea atrage noi investitii

Graţie contextul geopolitic, în prezent, acesta ar putea aduce României investiții de 2 miliarde de euro până la finalul anului 2022. În acest context, zonele preferate de investitorii cu capital străin sunt Capitala, Moldova și vestul României.

În analiza ONV LAW, ca urmare a noului context geopolitic, România ar putea atrage noi investiții în volum de până la 2 mld. EUR până la finalul anului, conform datelor publice și negocierilor existente în piață la jumătatea anului.

România, pe un trend ascendent

Din datele analizei, reiese că România avansează pe un trend ascendent în ceea ce privește atractivitatea investițională, volumul investițiilor străine crescând cu peste 50% până la jumătatea anului curent, în comparație cu aceeași perioada din 2021.

Iniţial, Ucraina a reprezentat până nu de mult, un punct strategic important pentru multe companii globale care au avut în plan investiții majore de business în țară vecină, în principiu datorită facilităților fiscale și a forței de muncă accesibile. Dar, războiul declanșat la începutul anului a schimbat însă aceste perspective, iar România se numără acum printre țările care absorb o mare parte a capitalului străin disponibil, alături de Polonia.

Astfel, alături de noi investiții preconizate, mai multe companii și-au relocat sau au în plan să își mute activitatea din Ucraina sau Rusia în țară noastră, ceea ce reprezintă de asemenea noi investiții locale.

Capitala, Moldova și vestul României, preferate de investitori

Iar, domenii precum sectorul automotive, IT&C, retail sau logistic sunt cele în care se prefigurează noi investiții. Zonele care prezintă interes pentru investitori cu capital străin sunt cele din apropierea Capitalei, cele din Banat și Crișana, datorită apropierii de vestul Europei, dar și cele din Moldova, din vecinătatea Ucrainei.

Și sectorul agribusiness va înregistra o creștere a investițiilor străine în perioada următoare, în special pentru producția de îngrășăminte sau procesare, apreciază specialiștii ONV LAW. Deja 4 companii din Ucraina și Rusia au anunțat relocarea activităților în zona de sud a României.

În afirmaţiile sale, „România se află într-o poziție avantajată în acest moment, așa cum nu a fost de multe ori în istoria să. Alături de siguranță teritorială, România trebuie să asigure investitorilor străini stabilitate fiscală și predictibilitate, precum și un mecanism birocratic mai flexibil. De asemenea, este necesară o strategie de educație solidă, pentru pregătirea următoarelor generații care vor constitui forță de muncă locală. Acesta ar putea fi un moment determinant pentru România, pentru mulți ani de acum înainte”, declară Radu Nemeș, Managing Partner ONV LAW.

Aşadar, intre companiile care intenționează să investească în România în perioada următoare se numără grupuri originare din Italia, Germania, Franța și SUA, potrivit analizei.


Citiți articolul original pe financiarul.ro

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară.Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financiarul.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
 • Niciun review
 • Adauga un comentariu

  Alții au citit și...

  top-shop.ro

  Citește și...

  Newsletter

  Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

  PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.