Mii de portofele Solana, golite de fonduri în urma unei breșe de securitatedoar 2 minute sa citesti articolul

bitcoin crypto criptomonede

Preferată de fani pentru ușurința și viteza de procesare a tranzacțiilor, Solana intră pe lunga listă a criptomonedelor vizate de atacuri informatice de mare amploare.

Profitând de o vulnerabilitate nou descoperită, o grupare necunoscută de hackeri a golit peste 8000 de portofele electronice folosite pentru păstrarea criptomonedei Solana . Se estimează că deținătorii acestei criptomonede au suferit pierderi cumulate de aproximativ 8 milioane de dolari.

Atacul a vizat doar așa numitele ”hot wallets”, accesibile din internet și folosite în mod uzual pentru tranzacții rapide. Însă potrivit unor investigații ulterioare, atacul nu pare să se limiteze doar la criptomoneda Solana, Justin Barlow, un investitor la Solana Ventures, raportând că și fondurile păstrate în USDC au fost complet golite. Analistul criptografic @0xfoobar confirmă și că „atacatorul sustrage atât token-uri native (SOL) dar și token-uri SPL (USDC)… fiind vulnerabile portofelele care au fost inactive de mai puțin de 6 luni”.

Aparent, în atac au fost compromise și alte tipuri portofele, inclusiv Phantom, Slope, Solflare și TrustWallet. Portofelele golite de fonduri ar trebui tratate ca fiind compromise și abandonate, a avertizat Solana, încurajând utilizatorii să treacă la portofele hardware inaccesibile din internet.

Cauza atacului rămâne neclară, dar liderii din industrie, inclusiv Emin Gün Sirer, fondatorul unui alt blockchain popular Avalanche, au subliniat că tranzacțiile au fost semnate corespunzător, ceea ce înseamnă că vulnerabilitatea ar putea fi un atac din categoria ”supply chain” care reușește sustragerea cheilor criptografice private folosite de utilizatori pentru autorizarea tranzacțiilor. @0xfoobar a adăugat că „probabil ceva a cauzat compromiterea la scară largă a cheilor private”, avertizând portofelele de criptomonede golite trebuie abandonate și înlocuite.


Citiți articolul original pe go4it.ro

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (go4it.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Alții au citit și...

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.