Cum să clasați un videoclip pe YouTube și Googledoar 6 minute sa citesti articolul

rank youtube

Oamenii petrec în jur de 18 ore/săptămână vizionând diverse materiale video sau cel putin asa spun unele statistici iar majoritatea dintre ei preferă să afle despre un anumit produs sau serviciu printr-o scurtă prezentare video, mai degrabă decât să citească un articol legat de acesta.

Lipsa de timp și rapiditatea de propagare a informației au împins cititul undeva sub materialele video, iar acest fapt trebuie să se reflecte măcar într-o oarecare măsură și în strategia de marketing a fiecărei afaceri indiferent cât de mică.

Principalul furnizor de material video și al doilea cel mai mare motor de căutare folosit la nivel global este nimeni altul decât YouTube, iar în plus conținutul video poate apărea și pe Google la căutările obișnuite organice, dacă respectivul conținut se potrivește bine cu căutarea efectuată.

Astfel este foarte important nu numai să creăm conținut video, dar și să găsim metode eficiente și testate deja pentru a clasa materialele video create pe poziții cât mai mult la căutările pe care ni le dorim. Așadar, cum facem?

Cuvintele cheie potrivite

Ca pentru orice alt demers de clasare a unei pagini sau a unui anumit tip de conținut, totul pornește de la cuvintele cheie și de fapt de la o cercetare amănunțită asupra acelora care funcționează cel mai bine pentru afacerea ta.

Cea mai ușoară variantă și una dintre cam singurele pentru YouTube este să pornești o căutare cu un cuvânt cheie și apoi să vezi care sunt sugestiile de căutare sugerate de acesta. Sugestiile sunt populate funcție de căutările deja efectuate, drept urmare aceasta este principala cale de urmat. Poți face acest pas și pe Google și pe YouTube în același scop si anume de clasare a materialul video.

Vizitează apoi canalele YouTube ale celor ce se află în acel segment, acea nișă cu cele mai multe căutări si vezi care sunt cele mai populare video ale lor. Totodată poți observa și care sunt acele subiecte care nu au fost poate încă atinse sau lămurite de către aceștia. Ai acces și la comentariile celor ce au vizionat respectivele clip=uri și vei putea să vezi și ce întrebări sau nemulțumiri au avut aceștia și să le incluzi î materialele tale.

Conținut video de calitate

Da, ca orice alt tip de conținut și materialele video evident că trebuie să aibă o calitate foarte bună pentru a fi clasate pe cele mai bune poziții la căutări. Din păcate nu există o metodă de a măsura calitatea unui lucru și până la urmă aceasta este prefigurată de către motoarele de căutare doar pe baza interacțiunii utilizatorului cu respectivul conținut. Așa că dacă materialul video publicat are foarte multe vizualizări, iar acestea sunt integrale, dacă există comentarii apreciative și chiar backlink-uri prin care se face referire la ce ai publicat tu de către persoane din domeniu, mai ales cele cu autoritate, atunci este dovada clară că acela este un conținut de calitate.

Drept urmare, ceea ce trebuie să faci și ceea ce de altfel este și cea mai bună metodă este să produci doar conținut de calitate. Trecând peste faptul că trebuie să găsești idei originale și lucruri nediscutate, ceea ce este posibil să nu o poți face trebuie să găsești cea mai bună metodă de a comunica mesajul dorit clienților tăi potențiali și celor ce te urmăresc. Explică ceva în felul tău pentru clienții tăi, oferă sfaturi și informații gratuite legate de diverse chestiuni legate de afacerea ta.

Două aspecte sunt absolut necesare pentru ca un clip video să aibă succes si anume sa fie folositor celui căruia îi este adresat, dar și aibă și o parte antrenantă care să îți suscite interesul și să capteze. Este într-un fel ca la școală: dacă profesorul găsește metode de a captiva copiii va transmite mai multe informații decât dacă o va face stângaci sau cu forța.

Tag-uri corecte (etichete)

Tag-urile sau etichetele sunt modalități de a împărții în categorii mai mici sau mai mari conținutul publicat. Cu cât tag-urile asociate cu video-ul tău sunt mai bine create, au în ele cuvinte cheie pentru care îți dorești să te clasezi la căutări și sunt mai relevante pentru acestea, cu atât vei fi mai vizitat. Tag-urile nu au o influență directă asupra locului tău la căutări, dar contează pentru că pe baza lor se bazează sugestiile YouTube. Dacă cineva vizionează să spunem un clip legat de „cum să faci cercei candelabru la tine acasă”, iar tag-urile pe clipul tău despre „cum să faci 3 modele simple de cercei tu singură” sunt „cercei”, „cercei candelabru”, „DIY” ai toate șansele clipul tău să fie sugerat ca alternativă la rezultatul vizitat de utilizator.

Lungimea materialului video

Clip-urile video mai lungi au o mai mare priză la public. Sunt mai vizitate și lumea le apreciază mai mult, cel puțin așa arată experții in domeniu YouTube. Dar și aici trebuie să avem în vedere scopul cutării utilizatorului.

Un material video de 15 minute despre SEO pe YouTube este util și probabil cuprinde foarte multe informații esențiale. UN material legat de același subiect, dar care se întinde pe parcursul unei ore este în mod sigur destinat cuiva care are câteva noțiuni, dar dorește să aprofundeze și să afle mai multe despre acest subiect. Toate aceste amănunte trebuie să se reflecte în titluri, descriere și Tag-uri. Altfel riști să plictisești un începător cu un material de 1 ora.

Optimizarea imaginii conținutului video

Clip-ul video în sine trebuie să aibă o calitate a filmării cât se poate de bună. Indiferent cât de interesant și captivant este materialul tău, dacă este prea întunecat sau prea luminos, dacă tremură imaginea sau nu se înțelege ce spune cel ce prezintă, dacă imaginea e prea mică sau prea mare, nimeni nu va avea răbdare să îl vadă și nu îi va acorda importanță. Nu uita că peste 65% dintre materialele video postate pe YouTube sunt HD.

Dacă ai hotărât că pentru tine prezența în mediul video online este importantă atunci investește în echipamente de bună calitate ce te pot ajuta să creezi un video bun fără prea multe bătăi de cap.

Activitatea utilizatorului și nivelul său de angajament

YouTube este parte din Google, fiind achiziționat de aceștia deja de ceva vreme. Acesta este poate și motivul pentru care sunt căutări pentru care sunt favorizate rezultatele video mai degrabă decât site-urile. Așa că, atunci când ne gândim la cum să facem un material video să fie mai bine clasat pe YouTube nu trebuie să ignorăm algoritmul Google și felul în care acesta „cerne” rezultatele.

Unul dintre cele mai prețioase semnale pentru Google atunci când vorbim de relevanța și importanța unui tip de conținut îl constituie implicarea celui ce îl vizualizează. Cel ce accesează un anumit site, o pagină sau un video are m ai multe posibilități de reacție față de ele. Atunci când vorbim de video acestea se traduc astfel: să iasă imediat, să stea un pic, să vadă clipul până la final și să comenteze. Toate acestea sunt de fapt o scală a implicării utilizatorului. Cu cât mai mulți dintre cei ce vizionează clipul tău ajung la ultimul pas, adică să și comenteze, cu atât pentru Google aceasta se traduce prin implicare și interes din partea acestora, ceea ce rezultă într-o poziție bună în SERP.

Concluzie

Conținutul video ocupă din ce în ce mai mult teren în mediul online pentru că este ușor de accesat, nu necesită un efort prea mare și are avantajul vizual al demonstrației ce poate fi esențial pentru anumite produse sau servicii. Acest fapt îl face să fie esențial pentru majoritatea celor ce îți doresc o afacere de succes. Chiar dacă ceea ce faci tu nu necesită materiale video zilnice  u neglija acest aspect și creează măcar unul sau două asemenea materiale pentru a stârni interesul.

Picture of Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun comentariu
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.