Nu de multe ori se întâmpla ca un joc video pe care-l testez să aibă legătură cu antreprenoriatul, însă jocul Bear and Breakfast al românilor de la Gummy Cat te poate pregăti pentru o experiență în HORECA.
Bear & Breakfast nu este un joc de tip management simulator cu un twist drăguț. Tu ești un urs pe nume Hank care este ademenit de o mascotă rechin în a construit tot felul de cazări (bed+breakfast) în pădure pentru a aduce oamenii înapoi în natură. Începi ușor cu o căbănuță în pădure și cu wc-ul în curte. Construiești camere, le decorezi și apoi începi să primești oaspeți, iar în acest timp faci tot felul de misiuni pentru personajele presărate în lumea jocului, animale sau oameni.
După ce explorezi o zonă și îndeplinești misiunile de acolo se deblochează noi zone unde poți construi cazări noi, care devin din ce în ce mai complexe și pentru care nu este necesar doar construirea de camere simple, ci este nevoie să faci băi, dar și zone speciale de relaxare precum un bar
Dacă vrei review-uri bune și o plată mai mare va fi nevoie să le îndeplinești cerințele turiștilor: unii vor o cameră frumos decorată, alții băii mai bune, iar alții doresc doar să aibă un bar. Tu poți să-i cazezi și dacă nu se îndeplinesc aceste cerințe, însă vei primii review-uri mai proaste. De asemenea, poți îmbunătăți zona înconjurătoare motelului pentru a atrage mai mulți turiști. Camerele și anumite obiecte le construiești din materiale pe care le găsești în lumea jocului, tu le aduni și cu ajutorul unor schematici cumpărate sau primite pe gratis ursul tău poate construi un pat sau o chiuvetă.
Obiectele decorative le poți cumpăra cu bani sau cu…gunoiul lăsat de oameni și strâns de tine, pe care un personaj precum un raton l-ar aprecia. Tu dai gunoi și primești în schimbi noptiere, faze, tablouri și alte asemenea elemente decorative.
Cam la asta se reduce gameplay-ul, care poate da și dependență. Sincer, Bear and Breakfast nu este genul meu de joc și management sim-urile nu prea m-au interesat decât când eram mic și-mi plăceau jocuri precum Zoo Tycoon sau Rollercoaster Tycoon, însă Bear and Breakfast este distractiv, relaxant și amuzant. Este genul de joc care nu este foarte solicitant și pe care-l poți juca după muncă sau chiar la birou în pauze sau chiar în split screen cu un excel în stânga și cu ursul în dreapta. Mai ales că există și unele momente moarte când nu prea ai ce face decât să aștepți să treacă timpul.
La nivel de gameplay am câteva mici nelămuriri sau plângeri. Nu înțeleg de ce nu pot administra de la distanță diferitele cazări și sunt nevoit să mă deplasez de pe o hartă pe alta pentru a accepta turiști. Înțeleg că au făcut asta pentru ca jucătorul să exploreze mai mult și să nu uite de o hartă odată ce a trecut prin ea și au implementat un sistem de fast travel, dar tot poate fi enervant. Iar al doilea lucru, pe care poate nu l-am înțeles, nu pot să distrug sau să refac o cameră după ce am construit-o. Am greșit un dormitor și se pare că nu-l mai pot modifica după ce l-am făcut. Poate este posibil, dar jocul nu-mi explică cum sau ce-mi lipsește să fac asta. Un alt lucru pe care nu cred că-l poți face este să întorci camera pentru a vedea mai bine anumite unghiuri din cameră. Mi-ar fi plăcut să pot să fac zoom să analizez mai bine layout-ul cazărilor și al camerelor.
La nivel vizual, jocul arată excelent și e foarte drăguț. Personajele sunt foarte bine desenate, iar animațiile sunt foarte line și plăcute ochiului. Hank este super cute, la fel și celelalte personaje pe care le întâlnești. Apropo, jocul este și foarte amuzant și bine scris. Majoritatea personajelor pe care le-am întâlnit până acum sunt interesante sau au lucruri interesante de spus, iar de multe ori este inserat și umorul. Îmi place că atunci când Hank vorbește cu oamenii aceștia nu înțeleg ce zice și pe ecran apar lucruri precum „soft bear noises” sau „confident bear noises”.
Se vede de la o poștă că a fost depus mult efort și multă dragoste în a crea acest joc și aceste personaje. Muzica reprezintă un factor contributor important la atmosfera creată și-mi place că din când în când se mai schimbă și vremea și astfel lucrurile devin mai interesante.
Am jucat 6 ore din Bear and Breakfast și o să mai joc deoarece mi se pare un titlu distractiv și relaxant. Are un art style foarte frumos și simpatic și gameplay-ul este suficient de atractiv. Mi-aș fi dorit mai multe misiuni și mai multe lucruri de făcut așteptând ca povestea să progreseze (ce ține, de exemplu, de vizita a x clienți sau creșterea prestigiului proprietății la nivelul z).
Jocul a fost lansat pe PC și Nintendo Switch și este disponibil pe Steam sau pe GOG și are un preț de 17 euro. Eu zic să acordați o șansă jocului deoarece cred că vă va cuceri cu stilul drăguț și cu gameplay-ul relaxant. Mai multe despre procesul de creare a jocul românilor de la Gummy Cat voi afla chiar de la ei într-un interviu pe care-l vom publica în curând.
Citiți articolul original pe start-up.ro
Adauga un comentariu