Care este diferenţa dintre băncile tradiţionale şi băncile digitale?doar 2 minute sa citesti articolul

bancile traditionale vs bancile digitale

În prezent, soluțiile bancare digitale devin din ce în ce mai populare și apar ca o alternativă viabilă la băncile clasice. Este tot mai evident că din ce în ce mai mulți oameni caută sistemul bancar digitalizat datorită avantajelor sale, și pe bună dreptate, având în vedere că timpul este tot mai prețios.

În acest sens, boldtv trece în revistă modul în care funcționează băncile digitale, posibile dezavantaje și care este cea mai mare diferență față de băncile tradiționale.

Gestionarea finanțelelor de oriunde în lume

Concret, unul dintre principalele avantaje ale băncilor digitale este că sunt incredibil de convenabile. Cu ajutorul lor ne putem gestiona finanțele de oriunde în lume, doar cu o conexiune la internet. Soluțiile bancare digitale sunt disponibile 24 de ore din 24, așa că putem accesa sau putem face modificări în cont în orice moment al zilei. Se pot depune cecuri sau se pot transfera bani. De asemenea, se pot plăti facturi online și se poate retrage numerar. De obicei, comisioanele sunt eliminate.

Din punct de vedere financiar, băncile digitale sunt evaluate în prezent la aproximativ 18,5 miliarde de dolari, iar analiştii se aşteaptă ca ele să aibă o valoare de 30 de miliarde de dolari până în anul 2026.

Opțiuni competitive

Iar principalele motive pentru care oamenii aleg soluții bancare digitale ține de opțiunile competitive pe care le oferă. Ultimul lucru pe care oamenii și-l doresc în lipsa de timp de azi este de a sta la coadă, la bancă. În condițiile în care smartphone-urile au schimbat modul în care abordăm totul, de la cumpărături, la plata facturilor, banca digitală pare a fi un pas logic.

Soluțiile bancare digitale nu includ doar conturi și economii, ci oferă și opțiunea investițiilor. Avantajele băncilor digitale se răspândesc acum chiar și în lumea monedelor digitale.

Băncile digitale renunță la comisioane

În contextul comparabil, spre deosebire de băncile clasice, băncile digitale nu au aceleași costuri generale. Acest lucru le permite să-și ofere serviciile fără a percepe tot felul de taxe. În plus, multe bănci digitale pot oferi dobânzi mai mari la depozite. Asta pentru că nu trebuie să plătească pentru locațiile fizice ale filialelor. Prin urmare, clienții pot avea de câștigat.

Există și dezavantaje

Deși banca digitală are numeroase avantaje, există și câteva dezavantaje. În primul rând, băncile digitale sunt încă relativ noi și netestate. În plus, dacă ceva nu merge bine cu contul sau aveți probleme, nu puteți primi consultanță de la un angajat al băncii. Dacă nu au locații fizice, băncile digitale nu au nici bancomate.

Totodată, băncile digitale nu oferă depozite în numerar, deoarece nu au sucursale fizice sau bancomate. Există soluții pentru această problemă, dar sunt complicate și s-ar putea să nu merite bătaia de cap.


Citiți articolul original pe financiarul.ro

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financiarul.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.