Apple începe producția iPhone 14 în India, slăbind iar dependența companiei de Chinadoar 2 minute sa citesti articolul

iphone 14

India va deveni în următorii câțiva ani un adevărat rival pentru China, întrucât multe companii investesc în noi fabrici pentru producția de dispozitive electronice în această regiune. Apple este unul dintre cei mai mari investitori în producția din India, fabricile Foxconn de aici producând de-a lungul timpului modele iPhone din gamele inferioare sau flagship-uri, dar cu întârziere. Anul acesta, întârzierea a fost minimă, întrucât iPhone 14 deja a intrat în producție în fabrica de lângă Chennai.

iPhone 14 „Made in India” va fi comercializat doar local, momentan

Anterior, fabricile din India s-au concentrat pe producția de iPhone-uri din gamele inferioare, precum modelele SE, sau modele din anii precedenți. De câțiva ani însă, fabrica a atins un nivel ridicat de performanță, putând produce chiar și cele mai recente modele. Astfel, faptul că iPhone 14 intră în producție în India la doar un o săptămână după ce telefonul a intrat oficial la vânzare, este o veste foarte bună pentru producția în afara Chinei. Probabil că a ajutat și faptul că iPhone 14 și iPhone 13 sunt foarte similare în design și construcție, iar iPhone 13 se producea deja acolo.

De altfel, Apple încearcă să scape de dependența de China, diversificând producția diverselor sale produse și accesorii și prin alte țări, precum Vietnam.

Totuși, producția din India reprezintă încă un procent mic din totalul Apple. În prezent, telefoanele produse în India sunt vândute exclusiv în interiorul țării, întrucât acestea sunt lipsite de anumite taxe pe care India le impune telefoanelor de proveniență chineză. În prezent, doar 2% din iPhone-uri sunt asamblate în India, dar Apple speră să crească la 5% din total până a sfârșitul anului 2022. Planul este ca 25% dintre telefoanele companiei să vină din India până în 2025.

Este important de menționat însă că doar modelele iPhone 14 și 14 Plus de la Apple sunt produse în India, modelele Pro, ceva mai complexe, fiind toate asamblate în continuare în fabricile din China.

sursa: TechCrunch


Citiți articolul original pe go4it.ro

Declinarea răspunderii! romaniahub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (go4it.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Redactia

Redactia

RomaniaHUB.ro este o resursă online care ajută la conectarea companiilor cu furnizorii de servicii în care pot avea încredere. Ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industria marketingului digital, dar și un canal de educație pentru celelalte categorii de public interesate de marketing digital, seo, web design, ecommerce.
mood_bad
  • Niciun review
  • Adauga un comentariu

    Alții au citit și...

    Newsletter

    Abonați-vă si primiți e-mailul săptămânal care face citirea știrilor business mai plăcută. Rămâneți informat și distrați-vă, gratuit.

    PS: Abonarea la newsletter este supusă Politicii noastre de confidențialitate și Termenilor și condițiilor.